28 Temmuz 2007 Cumartesi

Kayısılı Pasta

MALZEMELER:
Kek Malzemesi:

14 yumurta
1/2 kg toz şeker
1/2 kg un
Krema Malzemesi:
15 Yumurta
500 gr kayısı püresi
1/2 kg toz şeker
1 kg şekersiz şanti


HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız kremayı dinlenmeye bırakın. Turtada kullanılacak 14 yumurtanın toz şeker ile mikserde iyice çırpın. Yumurta sarılarını ve unu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız hamuru büyükçe teflon tavaya döküp kabarana kadar pişirin.
Daha sonra fırın kabına alıp kızarıncaya kadar fırında pişirin. Hazırladığınız keki ortadan ikiye bölüp krema sürün. Kekin tamamını krema ile kaplayın. Dilerseniz arasına çilek de dizebilirsiniz. Pastayı buzdolabında dinlendirip dilediğiniz şekilde keserek servis yapın.

Kayısılı Ağaç Pasta

MALZEMELER:
Kek Malzemesi:
1.5 Su Bardağı Pudra Şekeri
200 gr Tereyağı
2 Portakal Kabuğu Rendesi
10 Yumurta
Krema Malzemesi:
200 gr Kayısı Püresi
3.5 Çay Bardağı Şeker
10 Yumurta Sarısı
500 gr Çırpılmış Şanti


MALZEMELER:
Çukur bir kapta pudra şekeri, yumuşamış tereyağı ve portakal kabuğu rendesini mikserle iyice karıştırın. Karışıma çırpılmış yumurtaları ekleyip yeniden karıştırın. Karışımdan aldığınız parçaları tavada ince plakalar halinde kızartın. Keke benzeyen kızarmış hamurları bir gün süreyle buzdolabında bekletin.Kayısıyı püre haline getirip kaynatın. Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarısı ve toz şeker karışımını yedirin.


Çırpılmış şantiye kayısı püreli sosu ekleyip iyice karıştırın, buzdolabında bir süre dinlendirin. Hazırlamış olduğunuz keklere ağaç gövdesi gibi şekil vererek ortasına kremayı dökün. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Pastayı dilediğiniz istediğiniz şekilde kesip, süsleyerek servise sunun.

Karakız Tatlısı

MALZEMELER:
Hamur İçin:

125 gr Margarin
5 Adet Yumurta
1.5 Su Badrağı Toz Şeker
1.5 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
Şerbet İçin:
2 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Krema İçin:
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
4 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Toz Şeker


HAZIRLANIŞI:
Ön hazırlık olarak keki hazırlayın. Margarin,yumurta,toz şeker, un, kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın. Yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin.Şerbeti hazırlayın. 1 su bardağı şekerle, 2 su bardağı suyu kaynatın. Soğuduktan sonra, kekin üstüne dökün. Keki buzdolabına alın. Kremayı hazırlayın. Bunun için un, pirinç unu, toz şeker ve sütü tencereye alın. Karıştırarak pişirip, soğuk kekin üzerine gezdirin. Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin. Üzerine dövülmüş fındık, fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Kakaolu Çilekli Profiterol

MALZEMELER:
Hamur İçin:
125 gr. margarin
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
4 adet yumurta
Krema İçin:
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1/2 limon
1,5 su bardağı süt
50gr. margarin
1/2 paket vanilya
350 gr. çilek

HAZIRLANIŞI:
Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatın. Elenmiş unu ve kakaoyu ilave edin. Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Tencerenin ortasında bir hamur topu halini alınca ateşten alıp, ılınmaya bırakın. Hamuru krema sıkacağı ya da bir poşete doldurup, yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar sıkın. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra enine ortadan ikiye kesin. Kremayı hazırlamak için, 250 gr. çileği ayıklayıp bir süzgeçte ezerek süzün. Yumurta, şeker, un ve rendelenmiş limon kabuğunu 2 çorba kaşığı süt ile ezin.


Kalar sütü kaynattıktan sonra yavaş yavaş bu karışımın üzerine dökün. Karıştırarak 5 dakika pişirin. Süzdüğünüz çileği, margarini ve vanilyayı ekleyerek 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Altını kapatıp, soğumaya bırakın. Kalan çilekleri temizleyip enine doğrayın. İkiye böldüğünüz topların alt bölümüne hazırladığınız kremadan koyun, üzerine doğranmış çilekleri yerleştirin. Kapak kısmını üzerine kapatıp, servis yapın.

İki Renkli Pasta

Malzemeler :
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket kepekli bisküvi
1 paket kakaolu puding
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 adet muz


Hazırlanışı :
Pudingi süt ile koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp margarini ilave edin. Karıştırarak margarini iyice yedirin. Uzun bir servis tabağına her bisküviye krema sürüp bir kepekli bir kakaolu bisküvi olmak üzere dizin. Kalan kremayı üzerine sürün. Üzerini muz dilimleri ile süsleyin. 2 saat dolapta dondurun. Keserken ilk dilimi verev olarak kesin. İki renkli pastayı dilimleyerek servise sunun.

Havuçlu Pasta

Malzemeler :
1 kilo havuç
1 bardak şeker
1 bardak su
1 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kakaolu puding
50 gr margarin
Hindistan cevizi


Hazırlanışı :
Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alarak içine margarin koyup sıcaklığıyla eritip iyice karıştırın. Bisküvileri kırarak içine koyun, üzerine ceviz ve vanilya ilave edin. Çukur bir kaseye bastırıp, buzdolabına koyun en az 4 saat bekleterek dolaptan alın ve servis tabağına çıkarın.Kakaolu pudingi arzuya göre su veya sütle yaparak, biraz soğutup tatlının üzerine dökün. Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapana kadar dolapta bekletin.

Esmer Turta

Malzemeler :
20-25 adet savayer bisküvi
4 su bardağı süt
6-7 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
4-5 yemek kaşığı kakao
Üzeri İçin :
Yarım paket toz çikolata sosu
1.5 su bardağı süt
Ara Malzemesi:
1 çay bardağı file Antep fıstığı
100 gr bitter çikolataü
1 yumurta akı
Yarım fincan şeker
10 damla limon
Süslemek İçin:
Yarım fincan toz kakao


Hazırlanışı :
Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin. Ağzını streç film ile kapatın. 2 saat buzdolabında dinlendirin. Servis tabağına ters çevirin. Çikolata sosu pişirip üzerine gezdirin.


Yumurta akını, şekeri ve limonu kar haline gelene kadar çırpın. 150 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Beze hamurlarını pastanın üzerine şekilli koyun. Toz kakaoyu üzerine serpip servise sunun.

Elmalı Ekmek Turtası

Malzemeler :
1.5 Bayat Ekmek
500 gr Kuru Erik
1 Su Bardağı Toz şeker
6 Yumurta Sarısı
3 Yumurta Akı
1 Su Bardağı Margarin
1/2 Su Bardağı Elma Sirkesi
1 Çorba Kaşığı Tarçın
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Tutam Tuz


Hazırlanışı :
Yarım bayat ekmeği küçük küpler halinde doğrayın. 1 ekmeği ise 1 cm kalınlığında dilimleyin.Erikleri yarım saat suda bekletin ve biraz yumuşayınca süzün. Yarım su bardağı toz şeker ve sirkenin yarısını eriklere ekleyip orta ateşte kaynatın. 5 dakika daha yüksek ateşte sürekli karıştırın. Erikler yumuşayınca ateşten alıp soğumaya bırakın. Bir çorba kaşığı margarini daha sonra kullanmak üzere ayırıp kalanı geniş bir kaba alın. Yumurta sarıları, küp şeklinde doğranmış ekmek, tarçın ve kalan toz şekeri ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kasede bir tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın ve ekmekli karışıma azar azar ilave edin.

Fırın kalıbını 1 çorba kaşığı sıvıyağla yağlayıp 1 çorba kaşığı unu serpin. Dibine ekmek dilimlerini döşeyip üzerine sirke sürün. Hazırladığınız yumurtalı karışımın üçte birini üzerine dökün ve tekrar ekmek dilimi dizin. Son sırayı ekmekli karışımla tamamlayacak şekilde malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alıp hazırladığınız erik tatlısını turtanın üzerine gezdirin ve 2 dakika daha sıcak fırında bekletin.

Elmalı Pasta

Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tane dilimlenmiş elma
Tarçın
Sosunun Malzemesi:
2 su bardağı süt
1 kaşık un
2 kaşık şeker
1 kaşık nişasta
3 kaşık kakao
1 kaşık margarin


Hazırlanışı :
Önce hamur kabına yumurtaları kırıp şeker ilave ederek çırpın. Şeker eriyince yoğurt ve yağ ilave edip fındık, un ve kabartma tozunu içine koyun. Yuvarlak kek kabını yağlayın, dilimlenen elmaları içine dizerek üzerine tarçın serpin. Daha sonra kek hamurunu tepsiye dökerek, sıcak fırında 170 derecede pişirin. Pişen hamuru 30 dakika soğutup servis tabağına ters çevirin. Üzerine sos koyarak servise hazır hale getirin.


Sosunun Hazırlanışı: 2 bardak su veya süte un, şeker, kakao koyup iyice karıştırarak ateşe koyun. Sıcakken içine margarini koyup eritin. Ilık hale gelince kekin üstüne dökerek, üzerine fındık ve tarçın serpin. Karıştırarak pişirin.

Elmalı Milföy Pasta

Malzemeler :
250 gr Milföy Hamuru
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
60 gr Bademezmesi, Şeker
3 Çorba Kaşığı Kanyak
5 Çorba Kaşığı Kıyılmış Ceviz İçi
4 Elma
1/2 Su Bardağı Süt Kreması
50 gr Bal
3 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Kayısı Reçeli
Tarçın


Hazırlanışı :
Dondurulmuş milföy hamuru kullanıyorsanız açılmasını bekleyin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Elmaların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Üzerine limon suyu gezdirin. Bademezmesi, kanyak ve ceviz içini karıştırıp yoğurun. Milföy hamurlarını üstüste yerleştirip 3 mm inceliğinde açın. Hamurdan 14 cm çapında yuvarlak 4 parça çıkarın. Hamurları fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine bademezmeli karışımdan sürün. Elma dilimlerini bademezmesinin üzerine yerleştirip tarçın ve şeker serpin.


Fırında 15 dakika kadar pişirin. Bir kasede süt kreması, bal, yumurta sarısı, tarçın ve kalan kanyağı benmari usulü karıştırın. Kaseyi soğuk su ile dolu bir başka kaba alıp soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam edin. Elmalı pastaların üzerine kayısı reçeli sürün. Elmalı pastaları tarçınlı krema eşliğinde servis yapın.

Elma Püreli Turta

Malzemeler :
1 kg Elma
1 Bayat Ekmek
1 Su Bardağı Eritilmiş Margarin
5.5 Çorba Kaşığı Toz şeker
4 Çay Kaşığı Tarçın
1/2 Çay Bardağı Su
3 Diş Karanfil
1/2 Limon
1 Bardak Süt
1 Poşet Krem Şanti


Hazırlanışı :
Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı toz şeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımdan iki yemek kaşığı kadarını ayırıp başka bir kaba alın. Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve ince ince dilimleyin. Bir tencerede yarım çay bardağı su, kalan toz şeker, tarçın ve karanfili karıştırın. Elmaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Karanfili karışımdan alıp elmaları çatalla ezerek püre haline getirin. Krem şantiyi bir bardak sütle paket üzerinde anlatıldığı şekilde hazırlayın. Yarım limonun kabuğunu rendeleyip krem şantiye ilave edin.


Ekmekli karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın kalıbına 1 cm kalınlığında yayın. Üzerine bir kat krema, bir kat elma püresi yerleştirip kalan ekmekli karışımla üzerini kapatın. Bir kat daha krema sürün ve en üste elma püresini yayın. Ayırdığınız ekmekli karışımla pastanın üzerini süsleyin. Alüminyum folyoyla üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Çilekli Kivili Pasta

Malzemeler :
1 adet hazır pasta keki
2 paket krem şanti
3 su bærağı süt
Çilek
Kivi
Süslemek için nar


Hazırlanışı :
Pasta kekini ikiye bölerek bir bardak sütle ıslatın. Yuvarlak bir kabın içine kekin bir parçasını yerleştirin. Krem şantinin bir paketini hazırlayın. Kaptaki kekin üzerine birazını sürün, çilekleri dizin ve tekrar krem şantiyi sürün. Kekin diğer parçasını krem şantinin üstüne koyun. Bir gece bu şekilde buzdolabında bekletin.


Pastayı düz bir tabağa ters olarak çevirin. Kalan krem şantiyi hazırlayın ve kekin üzerine sıvayın. Kivi, çilek, nar veya tercih ettiğiniz başka meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Çilekli Aşk Pastası

Malzemeler :
4 Yumurta Sarısı
100 gr Toz şeker
50 gr Su
300 gr Çırpılmış Kremşanti
200 gr Süzme Yoğurt
4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş)
200 gr Çilek
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya
Süsleme İçin:
25-30 Çilek Şekerlemesi, File Fıstık


Hazırlanışı :
Kremayı Hazılamak İçin:
Yumurta sarılarını mikserle çırpın. Toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın. Çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş şerbete ilave edin. Mikserle orta hızda 3-4 dakika daha çırpın. Karışımı derin, çelik veya cam bir kaba alıp süzme yoğurdu ilave edin. Buzlu suda beklettiğiniz jelatini hafif ateşte eritin ve sürekli karıştırarak kremaya ekleyin.Çilekleri yıkayıp ayıklayın. Pudra şekerini ekleyip robotta püre haline getirin. Hazırladığınız jelatinli kremaya çilek püresi ve çırpılmış krem şantiyi ilave edip iyice karıştırın.Pandispanyanın birini düz zemıne yerleştirip sağ tarafindan bir parça kesin. Diğer pandispanyanın ise sol tarafinı kesin. (İki pandispanyanın kesilmiş taraflarını birleştirince ikili bir kalp oluşacak.) Her iki parçayı da enine keserek iki dilime ayırın. Sağ tarafi kesilmiş pandispanya dilimini düz bir tepsiye alın. Sol tarafi kesilmiş olanı birleştirerek ikili kalp şeklini oluşturun.


Üzerine çilekli kremayı 1 cm kalınlığında sürün. Diğer pandispanya dilimlerini de aynı şekilde yerleştirerek kapatın. Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın. Çilek şekerlemeleri ve file fıstıkla süsleyip buzdolabında iyice soğutun.

Çikolatalı Tart

MALZEMELER:
Fındıklı Tart İçin:
6 Yumurta Beyazı
150 gr. Dondurma
150 gr. Fındık
Bademli-Çikolatalı Sos İçin:
125 gr. Çikolata (kaplama için)
110 gr. Krema
100 gr. Toz Şeker
25 gr. Toz Kakao
100 gr. Badem Tozu
Çikolata Glase İçin:
100 gr. Krema
100 gr. Siyah Çikolata

HAZIRLANIŞI:

Fırını 150 dereceye ayarlayın. Fındıkları keserek tavada kızartın. Yumurta beyazlarını çırpın. Dondurmaya fındıkları ekleyin. Aliminyum folyo üzerine 6 adet 10 cm çapında daire çizin. Karışımı 6 parçaya bölerek çorba kaşığı yardımıyla yerleştirin. Tartların üstü parlayıncaya kadar 7 dakika fırında pişirin ve soğutun.Bademli çikolatalı sos için, 125 gr. çikolatayı dilimleyin. 110 gr. kremayı kaynatın, çikolatanın üzerine dökün karıştırın. Diğer yanda, toz şekerle kakaoyu 8 cl. suda kaynatarak sos haline getirin. Badem tuzunu ilave edip yavaşça karıştırın.

Uygulama: Tartların üstünü çikdata sosla kaplayın ve ortasına badem-çikolata sosu ekleyin. Glace için, 100 gr. kremayı ve 100 gr. siyah çikolatayı eritip tartların kenarlarına surun. Buzdolabında bekletin.

Çikolatalı Kiş

Malzemeler :
125 gr margarin
Yarım su bardağı şeker
1 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kase vişne
2 çay kaşığı tarçın
100-150 gr çikolata (bitter)
2 adet yumurta
1 kutu krema
3 dilim ufalanmış kuru ekmek
Üzeri İçin:
1 avuç iri kıyılmış ceviz


Hazırlanışı :
Kalıbı yağlayıp üzerine toz şekeri serpin. Hamur malzemelerini koyun. Hamur yapın. (ince olsun) Kalıbın kenarlarına yüksek şekilde yerleştirin. Kuru ekmeklerin birazını hamurun üzerine ufalayın. Üzerine vişneleri, kıyılmış cevizi, kalan ekmekleri koyun. Tarçın, toz şeker serpip parça parça çikolataları üzerine kırın.2 yumurtanın sadece sarısını bir kutu krema ile çırpın. Malzemelerin üzerine döküp önceden ısıttığınız fırına koyun. Üzeri pembeleşene kadar pişirip sıcak olarak servise sunun.

Cevizli Elmalı Pasta

MALZEMELER:
Hamuru İçin:
3 Kahve Fincanı Margarin
Bir Tutam Tuz
1 Paket Vanilya
2 Kahve Fincanı Esmer Şeker
Yarım Tatlı Kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi
4 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
5 Kahve Fincanı Un
750 gr Ekşi Elma
Ayrıca:
Kalıbı Yağlamak İçin Yağ
2 Kahve Fincanı Margarin
3 Kahve Fincanı İkiye Bölünmüş Ceviz İçi
3 Kahve Fincanı Kıyılmış Ceviz İçi
3 ÇorbaKaşığı Toz şeker
Pudra şekeri


HAZIRLANIŞI:
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Margarin, tuz, vanilya, şeker ve portakal kabuğunu karıştırın. Yumurtaları ekleyin. Un ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edin.Elmaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. 1 elmayı küçük küpler halinde doğrayıp hamura ekleyin. Yuvarlak bir fırın kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin. Kalan elmaların bombeli yüzeyine bir bıçak yardımı ile kesikler açarak süsleyin. Çekirdek bulunan kısmı alta gelecek şekilde hamurun üzerine yerleştirin. Margarini küçük parçalara bölüp kıyılmış cevizle birlikte elmaların üzerine dağıtın.


Üzerine toz şeker serpip ikiye bölünmüş cevizleri resimde görüldüğü gibi pastanın kenarına yerleştirin. Pastayı fırının orta katında 50 dakika kadar pişirin. Pastanın üzerini fırına vermeden önce alüminyum folyo ile de kapatabilirsiniz. Pastayı fırından alıp, kalıptan çıkarın. Dilerseniz üzerine pudraşekeri serpin. Bu pastayı armutla da hazırlayabilirsiniz. Bunun için armutları aynı şekilde hazırlamanız yeterli olur. Dilerseniz elma ve armudu karışık olarak da kullanabilirsiniz.

Böğürtlenli Pasta

Malzemeler :
3 Yaprak Jelatin
½ Limon Suyu
600 gr Böğürtlen
100 gr Labne Peynir
5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü
2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu
İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya


Hazırlanışı :
Jelatini sıcak suyun içine koyun. Kaşık yardımıyle karıştırıp eritin. Yarım limon suyunu jelatinle karıştırın. Böğürtlenlerin 250 gramını mikserde püre haline getirin. Böğürtlen püresini labne peyniri ve toz şekerle karıştırın. Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin. Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın.


Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın. Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın. Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin. Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Bisküvili Pasta

Malzemeler :
2 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt


Hazırlanışı :
Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.Bisküvi, ceviz, pudra şekeri, kuru üzüm, 1 çay bardağı süt, krem şanti ve kakaoyu tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı folyo döşenn kaba boşaltıp, bastırın. 4 saat buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın.

İrmikli Yaş Pasta

Malzemeler :
1 kg süt
11 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı irmik
2 paket kakaolu büsküvi


Hazırlanışı :
Süt, şeker, irmik muhallebi gibi pişirilir. Cam kabın içi su ile ıslatılıp muhallebinin yarısı dökülür. Kakaolu büsküviler iki sıra halinde dizilir. Kalan muhallebiyide döküp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra ters çevrilerek pasta gibi dilimlenir.

Donat (Donut)

Malzemeler :
• Un: 500gr

• Tuz
• Margarin: 60gr
• Maya: 30gr
• Toz şeker
• Süt: 225ml(37c)
• Yumurta: 1 adet
• Marmelat: İstediğiniz(Çilek veya frambuaz)

Hazırlanışı :
Hamuru hazırlamak için unu ve tuzu ılık bir yoğurma kabına ekleyin.Yağı parçalar halinde ilave edip yoğurarak ekmek kırıntısı halinde bir hamur yapınız. Ortasını havuz biçiminde açıp mayayı ve şekeri ekleyin.Ilık sütten biraz ekleyip maya ve şekeri çözünüz. Maya ve şeker eriyince yumurtayı çırpıp kalan süt ile beraber hamurun ortasına ilave edin. Ekmek kırıntısı halindeki hamuru ortasındaki sıvıyı yedirin ve yumuşak ve kabınızın kenarlarına yapışmayacak şekilde bir hamur elde ediniz ve nemli bi bez örtüp iki katı oluncaya kadar dinlendirin.Kabarmış hamuru tekrar yoğurup 16 eşit parçaya bölelim.Parçaladığımız hamurları avucumuzda yoğuralım. Ve topak halindeki hamurlarımızı tekrar dinlendirip iki katı oluncaya kadar dinlendirin . Firitözünüzü 165 dereceye getirip ısıtın.


Mayalanan hamurlarımızı altın sarısı renk alıncaya kadar 10-12 dakika kızartın ve tork havuluya serip yağını çektirin bütün bu donatlarımıza aynı işlemi uygulayın. Marmelatlarımızı ağzına düz duy takılmış bir sıkma torbasına doldurun.Donatların ortasına girerek marmelatlarımızı sıkalım.Üzerine bol tarçınla toz şeker serperek servis ediniz.

Kırmızı Kafesli Turta

Malzemeler :
3 Adet yumurta
10 yemek kaşığı un
125 gr. margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri İçin:
200 gr. labne peynir
1/2 demet maydanoz
6-7 adet kornişon turşu
3-4 adet közlenmiş
kırmızı biber


Hazırlanışı :
Yumurtaları tuzla çırpın. Yoğurt, erimiş, soğutulmuş margarin, un ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırın. Yağlanmış tart kalıbına döküp, 180°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Maydanozu ince kıyın. Turşuyu ince doğrayın. Labne peynir ile iyice karıştırın. Turtanın üzerini kaplayın. Kırmızı biberleri ince şeritler halinde kesip, kafes şeklinde dekore edin. Biraz dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.

Çilekli Turta

Malzemeler :
3 Adet yumurta6 kaşık toz şeker7 kaşık un125 gr. margarin1/2 limon suyu1 limon kabuğu rendesi1 paket kabartma tozu1 komposto kasesi çilek1/2 kase dövülmüş cevizKreması İçin:1 Adet yumurta6 kaşık toz şeker6 kaşık un1/2 kg. süt100 gr. margarin1 paket vanilya


Hazırlanışı :
3 yumurta ile toz şeker iyice çırpılır. Limon suyu, limon kabuğu rendesi, erimiş margarin, un ve kabartma tozu karıştırılır. Yağlanmış turta kalıbına dökülür. 180°C ısıtılmış fırında pişirilir. Krema malzemeleri yağ hariç iyice karıştırılıp, pişirilir. Ateşten alınıp, margarin ilave edilip, biraz çırpılır. Turtanın üzerine sürülür. Üzeri çilekle süslenir. Biraz dolapta dinlendirilip, servis yapılır.

Kavunlu Pasta

MALZEMELER:
Pandispanya Malzemesi:
6 Adet yumurta
3 çay bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1/2 paket kabartma tozu
2-3 dilim sert kavun
Krema İçin:
1 poset krem şanti
2 su bardağı süt
1 kutu labne peynir veya lor peyniri

HAZIRLANIŞI:
Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Benmarı usulü toz şekerin yarısını yumurta sarılarıyla karıştırın(kaynamakta olan suyun içersine oturttuğunuz ısıya dayanıklı cam kase içinde karıştırın) Şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Şekeri eriyince suyun içersinden çıkartıp mikserle çırpın. Yumurta kaplarını ayrı bir kapta kar haline getirin ve kalan toz şekeri ekleyip karıştırın. Benmari usulü elde ettiğiniz karışıma yumurta aklarını ekleyin. Un, nisasta ve kabartma tozunu ekleyip puruzsuz bir hamur elde edinceye kadar çırpın. Yuvarlak kek kalıbını yağlayın hafif unlayın ve karışımı boşaltın. 180 de pişirin.


Krem santiyi sütle karıştırıp mikserleyin. Labne peyniri ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırın. Pandispanya pişip soğuyana kadar buzdolabında yapmış olduğunuz karışımı bekletin. Kavun dilimlerini küçük üçgenler şeklinde kesin. Soğuyan pandispanyayı kalıptan çıkarıp enine ikiye keselim. İlk pandispanyaya kremşantiyi şurup kavun dilimlerini döseyelim. 2. pandispanyayı üzerine kapatıp kalan krem şantiyle üzerini (isterseniz kenarlarınıda örtebilirsiniz) örtelim. Kalan kavun dilimleriyle pastanın üstünü süsleyelim. Buzdolabında 20 dk bekletip soğuk servis yapalım.

Pastırmalı Tart

Malzemeler :
250 gr margarin
3 Adet patates
2 yumurta sarısı
Aldıgı kadar un
1/2 demet dereotu
150 gr pastırma
2 yemek kaşığı haşhaş
Tuz


Hazırlanışı :
Patatesi haşlayıp püre haline getirin. 1 yumurta sarısı, ince kıyılmış dereotu, erimiş margarin, tuzu karıştırın. Unu ekleyip hamuru yoğurun. Hamurun yarısını yağlanmış tart kalıbına döşeyin. Pastırmaları arasına dizin. Üzerine kalan hamuru döşeyin. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. 180°C ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Kestaneli Kalp Pasta

Malzemeler :
20 Kestane Şekeri
200 gr Çırpılmış Kremşanti
1 Hazır Kalp Şeklinde Pandispanya
50 gr Şekerli Şurup
30 gr Çekilmiş Fıstık veya Fındık
Kremabör İçin:
200 gr Toz şeker
5 Yumurta Sarısı
1/2 Paket Şekerli Vanilya
250 gr Süt
300 gr Margarin

Hazırlanışı :
Kremabörü Hazırlamak İçin; Toz şeker, yumurta sarıları ve vanilyayı mikserle çırpın. Sütü kaynatın ve karışıma azar, azar ekleyin. 3-4 dakika daha karıştırın. Ilınınca margarini ufak parçalar halinde ilave edin ve mikserle 4-5 dakika karıştırın. Kestane şekerlerinin yarısını ezerek püre haline getirin, diğer yarısını küçük, küçük doğrayın. Kestane püresini hazırladığınız kremaböre ekleyip iyice karıştırın.Pandispanyayı enine üçe bölün. İlk katı düz bir tepsiye yerleştirip şekerli şurupla hafifçe ıslatın. Üzerine hazırladığınız kestaneli kremadan bir kat sürüp küçük doğranmış kestane parçalarını yerleştirin. Kremşantiyi üzerine sürün ve ikinci pandispanya ile kapatın.


Aynı işlemi tekrar edip en üste son pandispanyayı yerleştitin. Şekerli şurupla hafifçe ıslatıp buzdolabında bir saat kadar bekletin. Pastayı buzdolabından çıkarın. Kalan kestaneli krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayıp temiz bir tarakla şekillendirin. Pastanın üzerini kestane şekeri ve fıstık ile süsleyip servis yapın.

Zencefilli Elma Pastası

MALZEMELER:
Hamur İçin:
10 Kahve Fincanı Un
40 gr Yaş Maya
2 Çay Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1/2 Kutu Süt Kreması (Hazır ürün, küçük kutu)
İç Malzemesi:
750 gr Ekşi Elma
2 Çorba Kaşığı limon Suyu
1/2 Su Bardağı Hindistancevizi
2 Kahve Fincanı Kıyılmış Şamfıstığı
40 gr Zencefil
Ayrıca:
Bir Miktar Un
Kabı Yağlamak İçin Yağ
50 gr Şeftali Jölesi
Pudra Şekeri


HAZIRLANIŞI:
Unu bir kaseye alıp ortasını çukurlaştırın. Mayayı ufalayıp yarım çay bardağı süt ve 1 çorba kaşığı şekerle çukura koyun, bir miktar unla karıştırın. Üzerini kapatıp 30 dakika sıcak ortamda bekletin. Bekleme süresinin sonunda, kalan hamur malzemelerini de ilave edip yoğurun. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Zencefili bir bardak suyla kaynatıp suyunu saklayın. Sonra küçük küpler halinde doğrayın. Elmaları soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Kararmaması için üzerine hemen limon suyu gezdirin. Bir kasede rendelenmiş elmaları hindistancevizi ve kıyılmış fındıkla karıştırın. Zencefilin içinde piştiği sudan 2 çorba kaşığı kadar alıp zencefille birlikte elmalı karışıma ilave edin.


Hamuru bir kez daha yoğurup unlanmış düz bir zeminde yarım cm kalınlığında, dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine iç malzemeyi yayın ve uzun kenarından rulo şeklinde sarın. Ruloyu 10 dilim çıkacak şekilde kesin. Kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın. Ruloları kesim yerleri üste gelecek şekilde kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp flrından çıkan pastanın üzerine sürün. Soğumasını bekleyip, kalıptan çıkarın. Servis yapmadan önce üzerine pudraşekeri serpin. Zencefil bulmakta zorlanabilirsiniz. Bu durumda dilerseniz zencefil yerine toz tarçın veya çubuk tarçın da kullanabilirsiniz.

27 Temmuz 2007 Cuma

Tahinli Profiterol

MALZEMELER:
Ekmek İçin Malzeme:
10 gr Su
50 gr Margarin
75 gr Un
5 Yumurta
Sosun Malzemesi:
100 gr Tahin
30 gr Pekmek

HAZIRLANIŞI:
Önce profiterol hamurunu yapmak için bir kaba suyu koyun. Un, yumurta ve margarini karıştırın. Bir miktar kaynatıp ateşten alın. Bir şanti torbasıyla, yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkıp fırında 20 dakika pişirin. Pişirmiş olduğunuz profiterol hamuruna krem şantiyi torbayla sıkın. Ayrı bir kapta tahin ve pekmezi karıştırıp sos haline getirin. Koyu olursa suyla açabilirsiniz. Yaptığınız sosu profiterol hamurunun üstüne döküp servis yapınız.

Şeftalili Pay

Malzemeler :
3 şeftali
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardaği un

Hazırlanışı :
Şeftalilerin kabuklarını soyup dilimleyin. Yumurta, un, vanilya, kabartma tozu ve şekeri karıştırarak kek hamurunu hazırlayın. Kek kalıbını yağlayıp şeftali dilimlerini dizin. Kek hamurunu üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına alıp dilimeyerek servis yapın.

Şapka Pasta

MALZEMELER:
Pandispanyası İçin :

5 adet yumurta
4 fincan şeker
5 fincan un
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
Krema İçin :
4 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
1 paket kakao
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
Yarım paket şeftali jolesi
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz (kremanın üzerine serpmek için)
Üstü İçin :
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 büyük paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı süt
Islatmak için :
1 su bardağı süt

HAZIRLANIŞI:
Pandispanyanın Hazırlanışı : Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. İçerisine limon suyu ve su ilave edin. Un ve kabartma tozunu da içerisine ilave edin. Yağladığınız 30 ve 15 santimetre çaplarındaki iki kalıba malzemeyi dökün. 170 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.Fırından alarak ılınınca kalıplardan çıkarın. Hazırlamış olduğunuz pandispanyayı ikiye kesin. Alt katını servis tabağına koyarak süt ile ıslatın. Üzerine krema sürerek iri dövülmüş ceviz serpin. Üzerine ikinci parçayı koyup sütle ıslatın. Üzerine tekrar krema sürün. Küçük pandispanyayı ikiye kesin.Bir katını büyük pandispanyanın üstüne biraz kenara doğru yerleştirin. Üzerini sütle ıslatıp krema sürerek ceviz serpin. Küçük pandispanyanın ikinci parçasını krema sürdüğünüz birinci parçanın üzerine koyun. Sütle ıslatıp krema sürün. Küçük pandispanyanın üzerine, büyük pandispanyanın üzeri ve kenarına krem şanti sürün. Çikolatayı bir çorba kaşığı süt ve margarinle benmari usulü eriterek küçük pandispanyanın üzerine dökün.
Çikolata donunca küçük pandispanyanın üzerine krem şanti sürün. Kalan çikolatayı pandispanyanın üzerine dökerek kenarlarından süzülmesini sağlayın. Krem şantinin kalan kısmını sıkma torbasına doldurun. Düzgün görünmesi için küçük pandispanyanın alt ve üst kenarına çepe çevre sıkın. Alt kenarına krem şanti ile kurdele yapın. Kurdelenin üstüne bütün bir ceviz yerleştirin. Servis tabagına alarak servise sunun.

Kremanın Hazırlanışı: Bir kapta margarini eritin. İçerisine un ilave ederek kavurun. Üzerine kakao, şeker ilave edin. 3 su bardagı sütü azar azar ekleyerek pişirin.Yarım paket şeftali jolesini üzerindeki tarife göre hazırlayın. llınmış kremaya ilave edip mikserle karıştırın.

Süpermen Profiterol

MALZEMELER:
Krem Patisseri İçin:
5 Su Bardağı Süt
1.5 Su Bardağı Toz Şeker
2 Kahve Fincanı Nişasta
3 Yumrta
1 Paket Vanilya
Çikolata Sosu İçin:
Çİğ Krema
2 Paket Çikolata

HAZIRLANIŞI:
Patisserini Hazırlanışı: Sütü bir tencerede kaynatın. Çukur bir kapta yumurtaları ve toz şekeri çırparak kabartın. Vanilya ekleyerek tekrar çırpın. Kaynamış 1 bardak sütü, unu ve nişastayı ilave ederek yeniden çırpın. Geri kalan sütü karışıma ilave edin. Karışımı bir kaba boşaltın. Ateşin üzerine 2/3’si su dolu bir tencere koyup kabınızı üzerine oturtun. Karışımınız ağırlaşıncaya kadar pişirin.Ocaktan aldığınız kremaya 3 çorba kaşığı margarin koyarak mikserle karıştırın.

Çikolata Sosunun Hazırlanışı: Çiğ kremayı bir tencereye koyun. Ocakta kaynadıktan sonra çikolataları içine atarak eritin. Kıvama gelince altını kapatın. Soğuması için bir kenara ayırın.

Profiterolün Hazırlanışı: Soğuyan krem pafisseriyi bir tabağa alın. Süpermen şekli vererek üzerine çikolata sosu dökün. Badem ezmesiyle Süpermen arması, eldiven ve ayakkabı şekilleri hazırlayarak gıda boyasına batırın. Profiterolü bunlarla süsleyerek soğutun ve çocuğunuza servis yapın.

Prens Pastası

Malzemeler :
1,5 çay bardağı badem tozu
125 gram margarin (eritilmiş)
4 adet yumurta (beyazını ayırın)
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay bardağı un
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bar­dağı çikolata (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı kakao
2,5 yemek kaşığı süt
İçi İçin:
2 poşet krem şanti
Yeteri kadar süt
Yeteri kadar kıyılmış çikola
Yeteri kadar antep fıstığı

Hazırlanışı :
Bir kapta eritilmiş margarin, şeker ve yumurta sarısı ile çırpın. İçerisine badem tozu, çikolata, un, kabartma tozu, kakao ve süt ilave edip karıştırarak hamur yapın. Yumurta beyazını kar haline getirinceye kadar mikserde çırpın. Kar haline getirdiğiniz yumurta beyazını yapmış olduğunuz hamura kaşıkla karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine boşaltın. 170 derece fırında pişirip soğutun. Kenarlarından 1,5-2 santim kadar bırakıp alt kısımlarını da kaşıkla çıkartın.

Fırında parçaları 10 dakika kurutun. Krem şantiyi sütle çırparak pastanın orta kısmına kat, kat koyun. Bir şanti, bir kurutulmuş kek parçaları ve aralarına çikolata, fıstık içi koyun . Üzerine kakao serperek servise sunun.

Portakal Soslu Puf

Malzemeler :
100 gr Kuru Kayısı
2,5 Su Bardağı Portakal Suyu
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
1 Kahve Fincanı Un
1 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Margarin

Hazırlanışı :
Fırını 200 derece ısıtın. Kayısıları doğrayıp 1 çorba kaşığını ayırın. Kalanını portakal suyu ile birlikte tavada 5 dakika kadar pişirip blenderden geçirin. Margarin, şeker, yumurta ve unu pürüzsüz bir karışım halini alana dek 2-3 dakika kadar karıştırın. Yağlanmış 4 puding kalıbına eşit miktarlarda paylaştırıp önceden ısıtılmış fırına vererek 20 dakika kadar pişirin.
Puding kalıplarını ters çevirerek pişen yumuşak kekleri düz servis tabaklarına alın. Hazırladığınız kayısılı portakal sosunu ısıtıp kalıplardan çıkardığınız sünger görünümlü yumuşak keklerin üzerine dökerek servis yapın.

Patatesli Cevizli Pasta

Malzemeler :
6 Orta Boy Patates
100 gr Margarin
1 Su Bardağı Toz şeker
5 Yumurta
1 Çay Bardağı İrmik
200 gr Çekilmiş Ceviz
1 Paket Kabartma Tozu
Krema Malzemesi:
1/2 lt Süt
2 Poşet Krem Şanti
1 Paket Vanilya
1 Yemek Kaşığı Tarçın
4 Yemek Kaşığı Elma Püresi
4 Yemek Kaşığı Şeker

Hazırlanışı :
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını teınizleyip ince rendeleyin.Margarini eriterek şekerle birlikte köpürünceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin. İrmik, çekilmiş ceviz, kabartma tozu ve rendelenmiş patatesleri ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış unlanmış kalıba dökerek 180 derece ısıtılmış firında pişirin. Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.


Elma püresini hazırlamak için, bir elmayı rendeleyip kendi suyu ile hafifçe pişirin. Krem Şantiyi sütle çırpın. Tarçın, elma püresi, vanilya ile karıştırdıktan sonra soğumuş kekin üzerine sürün. Soğuk servis yapın.

Muzlu Tart

MALZEMELER:
Hamurun Malzemesi:
1.5 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri
7 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/3 Su Bardağı Toz Badem
1 Yumurtanın Akı
Kremanın Malzemesi:
2 Su Bardağı Krem Patisserie
1 Su Bardağı Krem Şanti
3 Muz
2 Çorba Kaşığı Kayısı Marmeladı

HAZIRLANIŞI:
Un, pudra şekeri, tereyağı. toz badem ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin.Hazırladığınız hamuru kalıba yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delerek 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Krem şanti ile krem patisserie’yi karıştırın ve soğuyan tart hamurunun üzerine yayın. Tartı muz dilimleri ve kayısı marmeladı ile süsleyin.

Muzlu Kolay Pasta

Malzemeler :
1 Yuvarlak Hazır Pandispanya (2 Dilim)
2.5 Su Bardağı Süt Kreması
5 Çorba Kaşığı Vişne Suyu
3 Çorba Kaşığı Esmer Şeker

Hazırlanışı :
Muzları soyup dilimleyin. Süt kremasını derin bir kaseye alıp katılaşıncaya kadar çırpın. Vişne suyunu ekleyip tekrar çırpın. Pandispanyayı yuvarlak bir kalıba alın. Vişneli kremanın üçte birini pandispanyanın arasına, kalanını da üzerine sürün. Muz dilimlerini hafifçe üst üste gelecek şekilde pastanın üzerine dizin. Esmer şekeri tavada eritip karamela haline getirin. Karamelayı çorba kaşığıyle pastanın üzerine gezdirerek akıtın. Dilimleyip servis yapın.

Muzlu Kalp Pasta

MALZEMELER:
Pandispanya İçin:
8 Yumurta Akı,
8 Yumurta Sarısı
120 gr Toz Şeker
180 gr Un
Krema İçin:
1 Yumurta
75 gr Toz şeker
1 Çay Kaşığı Vanilya
50 gr Un
250 gr Süt
50 gr Margarin
5 Muz
300 gr Çırpılmış Kremşanti

HAZIRLANIŞI:
Pandispanyayı Hazırlamak İçin;
yumurta aklarına tozşekeri ilave edip iyice koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpma teli veya bir çatal ile çırpın. Karıştırmaya devam ederek yumurta aklarına ilave edin. İyice yedirene kadar karıştırın. Unu ilave edip kevgirle yavaş yavaş karıştırın. Karışımın sulanmamasına dikkat edin.Yağlı kağıt üzerine aynı büyüklükte 3 adet kalp şekli çizip bir fırın tepsisine yerleştirin. Sıkma torbasının ucuna 1 cm çapında düz bir uç takın ve hazırladığınız hamuru torbaya doldurun. Yağlı kağıtlara çizdiğiniz kalp şekillerinin içine hamuru sıkın. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında pişirin.


Kremayı hazırlamak için yumurta, toz şeker ve vanilyayı bir tencereye alıp benmari usulü ısıtarak un ilave edip karıştırın. Bu arada sütü kaynatın ve yavaş yavaş unlu karışıma ilave ederek orta ateşte 1-2 dakika pişirin. Kremayı soğuması için bir tepsiye boşaltın. Soğuduktan sonra margarini ilave edin ve mikserle düşük hızda 1-2 dakika çırpın.Kalp şeklindeki pandispanyaların birini düz bir tepsiye yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kremayı sürün. Muzları ince ince dilimleyip kremanın üzerine yerleştirin. Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve muzların üzerine sürün. Ikinci pandispanya dilimini kapatıp aynı işlemi tekrarlayın. En üste üçüncü dilimi kapatın ve 1 saat buzdolabında bekletin.Turtayı buzdolabından çıkarıp üzerini ve yan kısımlarını krem şanti ile kaplayın. Dilediğiniz gibi süsleyıp servis yapın.

Dikkat: Hazır pandispanya alıp kalp şeklinde keserek kullanabilirsiniz. Hazırladığınız pandispanya hamurunu kalp şeklindeki teflon kek kalıbında da pişirebilirsiniz. Artan hamuru buzlukta saklayabilirsiniz.

Muzlu Jöleli Pasta

Malzemeler :
2 Dilim Siyah Pandispanya
1.5 Su Bardağı Krem Patisserie
4 Muz
1 Paket Toz Jöle

Hazırlanışı :
1 dilim pandispanyayı 18 cm. çapındaki bir pasta çemberine koyun. Pandispanyanın üzerini krem patisserie ile kaplayın ve 2.ci pandispanyayı üzerine kapatın. Pandispanyanın üzerini krema ile kaplayın. 4 muzu ikişer parçaya bölerek pandispanyanın üzerine düzgünce dizin. Jöleyi suda eritin ve donmak üzereyken muzların üzerine dökün. Pastayı buzdolabında dondurduktan sonra servis yapın.

Malta Köşkü

Malzemeler :
10 Malta Eriği
1 kg Süt
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Toz şeker
6 Kakaolu Bisküvi
100 gr Margarin
Vanilya
Sos Malzemesi:
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1.5 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
1.5 Çorba Kaşığı Kakao

Hazırlanışı :
Cam kaseye erikleri yerleştirin. Başka bir kapta süt, irmik, şeker, vanilya ve margarini çırpıp, kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Pişirdiğiniz karışımın yarısını eriklerin üzerine dökün. Kakaolu bisküvileri yerleştirip kalan sütlü karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Pastayı bir gece buzdolabında bekletin.Sos malzemesi için su ile niastayı eritin. Kakao ve süt ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Sos ılınınca pastanın üzerine gezdirip servis yapın.

NOT: Malta köşkü için hazırladığınız bu sosu dondurma ve parfelerde de kullanılabilirsiniz. Sosu önceden hazırlayıp, buzdolabında sakladığınızda üstü kaymaklanmaz. Yapacağınız tatlının cinsine göre sosun içine bir miktar şeker de ilave edilebilirsınız.

Limonlu Pasta

Malzemeler :
500 gr Sarı Patates
2 Adet Limon
1 Su Bardağı Şeker
150 gr Tuzsuz İç Fındık
8 Adet Yumurta
1 Silme Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
50 gr Nişasta (6 silme yemek kaşığı)
Tuz
Kalıp İçin Yağ ve Un
Üstü İçin:
100 gr Kayısı Marmeladı
1 Adet Limon
200 gr Pudra Şekeri
1/2 Yumurta Akı

Hazırlanışı :
Patatesleri soyun, tuzlamadan haşlayın. Süzün, ezin, soğumaya bırakın. 26 cm. çapındaki kelepçeli yuvarlak bir kalıbın sadece tabanını hafif yağlayıp un serpiştirin. Fırını 180 C ısıtın.Limonların kabuğunu ince ince rendeleyip sularını sıkın. Fındıkları un gibi olana kadar öğütün. Şekerin yarısını fındık ve limon kabuğu rendesi ile güzelce yoğurun. Yavaş yavaş limon suyunu ilave edin. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Kabartma tozu ve nişastayı eleyip karıştın. Patatesleri fındıklı malzemeye katın. Yumurta sarılarını birer birer ekleyip mikserin hamur yoğurma ucu ile karıştırın. Yumurta akını kalan şeker ve bir tutam tuz ile bıçakla kesilecek kadar katılaşana dek çırpın. Çırpmadan diğer malzemelere katın, nişasta karışımını da ilave edip bir spatula yardımı ile hepsini harman edin.Hamuru kelepçeli kalıba boşaltın. Fırının alttan 2. rafında 40-45 dakika pişirin. Kalıpta birlikte ters çevirip bir ızgara üzerine koyun, kalıbın içinde soğumaya bırakın.


Pastanın üstü için kayısı marmeladını el blendırı ile iyice ezin. 1 yemek kaşığı su ile 1-2 dakika kaynatın. Keki kalıptan çıkarın. Üstüne sıcak kayısı marmeladını sürün. Limonun kabuğunun birazını ince ince kesin, kalan kabuğunu ince rendeleyin. Limonu sıkın. Pudra şekerini limon kabuğu rendesi, 2 yemek kaşığı limon suyu ve sıvı haldeki yumurta akı ile karıştırın, ben-maride hafif ısıtın. Pastayı yağlı kağıt üzerine koyup sıcak limonlu cilayı üzerine dökün. İncecik limon şeritlerini serpiştirip sertleşmesi için 20 dakika bekletin.

Krem Peynirli Yaş Pasta

MALZEMELER:
Pandispanya İçin :
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı su
Kremanın Malzemesi :
3 yaprak jelatin
1 kutu krem peyniri
1 kahve fincanı toz şeker
2 adet yumurta
1 paketten hazırlanmış krem şanti
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu

HAZIRLANIŞI:
Pandispanyanın Hazırlanışı: Oda ısısında bekletilmiş yumurtaları şekerle beraber koyu yoğurt kıvamında çırpın. İçine vanilya ve kabartma tozu eklenmiş un ilave edip karıştırın. Yağlanmış unlanmış kalıba dökün. 170 derece sıcaklıktaki fırında pişirin. Arzu ettiginiz meyve suyu ve nescafe (şekerli) ile ıslatın. Üzerine krema dökün. Arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servise sunun.

Kremanın Hazırlanışı: Jelatinleri ıslatın. Suyunu süzdürüp içine limon suyu ekleyerek ateşte eriyene kadar karıştırın, sonra ateşten alın. Ayrı bir kapte krem peynir, yumurta sarıları ve toz şekeri beraberce çırpın. Kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını, eritilmiş jelatinleri ve krem şantiyi de ilave ederek hepsini birbirine iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı pandispanyanın üzerine dökün. Buzdolabında bekletin.

Kızarmış Pasta

MALZEMELER:
Hamuru İçin:
2 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
7 yemek kaşığı maden suyu
Kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ
Kreması İçin :
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı un (silme)
1 su bardağı süt
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI:
Unun ortasını açın. Tuz, tarçın, pudra şekeri ile karıştırın. Sıvı yağ, limon suyu ve maden suyu ekleyin. 5 dakika yoğurun. Humuru 1,5-2 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Unlanmış tezgaha kalınca açın. Ortadan ikiye katlayıp tekrar açın. Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.Hamuru unlanmış bir oklava ile çok ince açın. 10 cm çapında yuvarlaklar kesin. Yağı ısıtıp elde ettiğiniz hamur parçalarını bu yağda kızartın. Kremayı hazırlamak için yumurta sarısını şekerin yarısı ile mikserde çırpın. Mayonez kıvamında açık sarı bir karışım elde edince un ilave edin. Sütü kalan şeker ile kaynatın.


Kaynamış şekerli sütün yarısını yumurta sarısına ekleyin. Sonra tüm malzemeyi süt tenceresinde birleştirin. Kısık ateşte kaynama derecesine getirip 2 dakika pişirin.Vanilyayı ekleyip ateşten alın. Soğurken üzeri kabuk tutmaması için pudra şekeri serpin. Kızarmış hamurun üzerine bolca krema koyup mevsim meyveleri ile süsledikten sonra servise sunun.Not: Krema üzerine çikolata sosu ile de servise sunabilirsiniz.

26 Temmuz 2007 Perşembe

Domates Salatası

Malzemeler :
• 3 büyük domates
• 2 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı

• 1 tatlı kaşığı kekik
• Tuz

Hazırlanışı :
Etli ve olgun domateslerin kabuklarını soyun. Domatesleri salata tabağına küçük parçalar halinde doğrayın ve üzerlerine 2 1/2 çorba kaşığı zeytin yağını döküp, 1 tatlı kaşığı ufalanmış kekik ve yeterince de tuz serpip karıştırın.

Çemen

Malzemeler :
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı çemen tozu
2 çorba kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
1 dal maydanoz
Tuz

Hazırlanışı :
Sarımsakları soyup ezin. Zeytinyağı, çemen tozu, sarımsak, limon suyu, biber, domates salçası, kimyon ve tuzu robottan geçirin. İri çekilmiş cevizi ekleyip karıştırın. Servis tabağına yerleştirin. Maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Biber Salatası

Malzemeler :
• 4 yeşil dolmalık biber
• 4 salçalık kırmızı biber

• 4 çorba kaşığı sirke
• 1 çorba kaşığı ketçap

• 6 çorba kaşığı zeytinyağı
• 12 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
• 250 gr. beyaz peynir (küçük küp şeklinde doğranmış )
• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

• Tuz

Hazırlanışı :
Dolmalık ve salçalık biberleri dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kaynar suda 3 dakika haşlayıp suyunu süzün. Soğuması için bir kenara bırakın. Geniş bir kaba zeytinyağını, sirkeyi, ketçabı, tuzu, karabiber ve kırmızı biberi koyup iyice karıştırın. Karışımın üstünü kapatıp buzdolabında 24 saat bekletin. Haşlanmış biberleri üstüne kaptaki marinattan dilediğiniz ölçüde gezdirin. Beyaz peynir küpleri ve siyah zeytinlerle süsleyin.

Bezelyeli Yumurta Salatası

Malzemeler :
• 3 adet iri patates
• 6 adet yumurta

• 1 su bardağı haşlanmış bezelye
• ½ su bardağı haşlanmış tane mısır
• 4 adet taze soğan

• 1 demet maydanoz
• 3 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Sos İçin:
• ½ su bardağı yoğurt
• 100 gr krem peynir
• 5 çorba kaşığı mayonez
• 1 çorba kaşığı toz hardal
• Yarım çay kaşığı toz kişniş
• Yarım çay kaşığı kimyon
• Tuz, kırmızıbiber

Hazırlanışı :
Patatesleri bir tencerede haşlayıp suyunu süzün. Kabuklarını soyup kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun. Halka halka dilimleyin. Taze soğanları ve maydanozu yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Sos için; yoğurt, krem peynir, mayonez, hardal, toz kişniş ve kimyonu bir kâsede koyun iyice çırpın. Tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra biraz daha karıştırın. Geniz bir salata kasesinde haşlanmış ve kuşbaşı olarak doğranmış patates, iç bezelye, mısır, taze soğan ve maydanozu salata kâsesinde harmanlayın.


Yumurta dilimlerini salata tabağının kenarlarına dizin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Kıyılmış taze dereotlarını da üzerine serpip servis yapın.

Bezelye Salatası

Malzemeler :
• 2 su bardağı bezelye

• 1 adet havuç
• 2 adet sosis veya salam
• 2 diş sarımsak
• Çeyrek demet dereotu veya maydanoz
• 3 çorba kaşığı zeytinyağ
• 3 çorba kaşığı sirke
• 1 çay kaşığı hardal
• 1 adet limon suyu
• Tuz ve karabiber

Hazırlanışı :
Bezelyeleri 10 dk. kadar haşlayıp süzün. Genişçe bir kap içinde haşlanmış bezelyeleri, rendelenmiş havucu, dövülmüş sarımsağı, küçük küçük doğranmış salamları veya sosisleri karıştırıp harmanlayın. Başka bir kap içinde Zeytinyağını, limon suyunu, hardalı ve baharatları karıştırıp sos haline getirin. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerine döküp karıştırdıktan sonra servis yapın.

Beyaz Lahana Salatası

Malzemeler :
• 1 orta boy lahananın yarısı (ince doğranmış)
• Körpe yeşil biber (halka doğranmış)
• Çekirdekleri ve kabuğu alınmış domates (küp kesilmiş)
• 4-5 diş sarımsak (ince doğranmış)
• Orta boy soğan (halka halka doğranmış)
• Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)

• Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
• Yarım bardak sızma zeytinyağ
• 1 adet limonun suyu
• Tuz

Hazırlanışı :
Lahanayı ilk önce limon ve yağ ile karıştırıp 10-15 dakika öylece bırakın.Daha sonra, tüm malzemeleri ilave edin. Tuzu ise servise çok yakın zamanda ilave edip servis yapın.

Barbunya Salatası

Malzemeler :
• 250 gr 2 saat suda bekletilmiş barbunya
• 1,5 lt su
• 6 çay kaşığı zeytin yağı
• tane limonun suyu
• tane küçük soğan

• tane küçük domates
• tane iyice kaynatılmış yumurta
• 50 gr siyah zeytin

• Tuz, kırmızı biber

Hazırlanışı :
Barbunyaları, kısık ateşte yaklaşık 2 saat kaynatın. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Limon suyunu ve zeytinyağını karıştırın ve soğan ekleyin. Barbunyaları salata tabağına alın ve daha önce hazırlamış olduğumuz zeytinyağı, limon suyu karışımını barbunyaların üzerine dökün. 30 dakika dinlenmeye bırakın ve ince dilimlenmiş domates, zeytin, kaynamış yumurtaları kullanarak süsleyerek servis yapın.

Bakü Güzeli

Malzemeler :
• 300gr tavuk göğsü

• 1 dolmalik biber
• Dereotu
• 1 yumurta haşlanmış
• 1 dis sarmısak

• Ceviz bir su bardağı
• Reyhan
• Mayonez tuz isteğe göre karabiber
• 1 domates

Hazırlanışı :
Tavuk göğsü suda haşlanıp ince ince kıyılıyor. Cevizleri, biberi, sarmısağı, yumurtayı, reyhanı hepsini ince ince kıyıp üzerine ilave ediyoruz. Tuz ve biberi ekleyip üzerine maydonez ilave ediyoruz. Domatesin kabugunu soyup uzerine sus olarak kullaniyoruz.

Avakado Salatası

Malzemeler :
• 1 adet olgun avokado
• 1 adet taze soğan
• 2-3 sap dereotu
• 1 tatlı kaşığı doğranmış zeytin
• Yarım çay kaşığı köri

• 1 adet közlenmiş kırmızı biber
• 2 çorba kaşığı limon suyu

• 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı :
Avokadoları küp doğrayın. Soğan ve dereotunu ince ince kıyın. Közlenmiş biberi de kare kare doğrayın. Hepsini diğer malzemelerle karıştırarak servis yapın.

Akdeniz Usulü Yumurta Salatası

Malzemeler :
• 6 adet yumurta
• 3 adet domates, doğranmış
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet soğan, doğranmış
• 1 diş sarımsak, dövülmüş
• 1’er adet yeşil, kırmızı ve sarı biber
• 2 yemek kaşığı su
• 2 yemek kaşığı fesleğen
• Tuz, karabiber

Hazırlanışı :
Yağı tavada kızdırıp soğan, sarımsak ve biberleri 10 dakika kadar sote ediniz.Yumurtaları sebzeler yumuşadıktan sonra üstüne kırıp, ardından tuz ve karabiberi ilave ediniz. İki yemek kaşığı su ve domatesleri ekledikten sonra yumurtalar pişene kadar çevirerek pişiriniz.Üzerine fesleğen serpip gevrek ekmekle serviz yapınız.