18 Temmuz 2007 Çarşamba

Portakallı Şarlot

MALZEMELER:
Hamuru İçin:

• Yumurta Beyazı 500 gr
• Toz Şeker 200 gr
• Toz Hindistancevizi (veya toz badem) 375 gr
• Punra Şekeri 250 gr
• Un 75 gr
Renkli Dekor Hamuru İçin:
• Margarin 150 gr
• Pudra Şekeri 150 gr
• Yumurta Beyazı 150 gr
• Un 150 gr
Yan Rulo Süslemesi İçin:
• Yumurta Beyazı 450 gr
• Toz Şeker 150 gr
• Toz Hindistancevizi (veya badem) 500 gr
• Pudra Şekeri 420 gr
• Yumurta Beyazı 650 gr
• Un 135 gr
• Yumuşatılmış margarin 100 gr
Krema İçin:
• Soğuk Süt 100 gr
• Soğuk Portakal suyu 400 gr
• Şeker 50 gr
• Toz krem şanti 200 gr
• Yaprak Jelatin 4 adet
• Portakallı Jöle 70 gr
HAZIRLANIŞI:
İç Pat Hamuru Tavalar kağıtla kaplanır. İstenilen çember boyu kağıdın üzerine çizilir, kağıtlar yağlanır, üzerine un serpilir. Yumurta beyazı mikserde marenga yapılırken, toz şeker azar azar yedirilir. Bu sırada toz hindistancevizi, un, pudra şekeri bir kağıt üzerinde elle karıştırılır. Bu karışım, hazırlanan marengaya kevgir ile yedirilir. Ucunda geniş yuvarlak düz düğ bulunan sıkma torbası ile kağıt üzerindeki dairelere sıkılır. 140°C’lik fırında 45 dakika pişirilir.Renkli Dekor HamuruMargarin ile pudra şekeri çırpılırken, yumurta beyazı azar azar yedirilir, un katılarak karıştırılır. Değişik renklerdeki çeşitlere bölünüp kağıt kalemlere doldurulur. Yağlı kağıt döşenmiş tavalara, cetvel ile çember boyutunu geçmeyecek şekilde düzgün çizgiler çizilir.
Renkli hamurlar, bu çizgilerin üzerine sıkılarak tamamlanır.Yan Rulo SüslemesiYumurta beyazı ile şeker marenga yapılır. Balon tencerede toz hindis-tancevizi, pudra şekeri, un, yumurta beyazı ve margarin kevgir ile karıştırılır. Bu karışım marengaya yedirilir. Dekor hamuru tarifi ile yapılmış şekillerin üzerine bu karışım dökülüp rulo şeklinde açılır. 200°C’lik fırında 15-20 dakika pişirilir. Pişmiş rulolar ters çevrilip, kağıdı dikkatlice çıkarılır ve cetvel ile kesilir.Şarlotun TamamlanmasıTurta çemberleri yağlanır ve pudra şekeri serpilir. Bu çemberler ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulup, kenarlarına önceden hazırlanan hindistancevizli rulodan yerleştirilir ve bu rulo cetvelle kesilir. Çember tabanın boş kısmına ince kesilmiş hindistancevizli pat yerleştirilir.
Patın üzerine portakallı krema konulur, ortasına tekrar ince hindistancevizli pat yerleştirilir. Çemberin boş kısmına artan krema silme doldurulur. Üst yüzeyi bıçakla düzeltilir. Donması beklenir. Üst yüzey süslemesi için çember sadece 3mm kadar yukarı çıkartılır. Üzerine portakallı jöle dökülüp, donması için beklenir. Donduktan sonra çemberin tamamı çıkartılır. Üst yüzeyi ince portakal dilimleri ile süslenir, jöle sürülür.

Hiç yorum yok: