26 Temmuz 2007 Perşembe

Ispanaklı Püre Köftesi

Malzemeler :
• 300 gr. kıyma

• 2 dilim bayat ekmek
• 1 adet kuru soğan
• 1 adet yumurta
•1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı margarin
• Tuz
• Karabiber Ispanak
Püresi İçin:
• 1 kg. ıspanak (dondurulmuş)
• 4 yemek kaşığı margarin
• 1 adet kuru soğan
• 2 yemek kaşığı un
• 1 su bardağı süt
• 1/2 adet portakal

• Tuz
• Karabiber

Hazırlanışı :
Ispanağı çözülmeye bırakın, çözüldüğünde suyunu iyice sıkın ve iri iri kıyın. Köfte hazırlamak için soğanı soyup rendeleyin. Bayat ekmek içini ıslatın, suyunu sıkıp ufalayın ve kıyma, yumurta, tuz vekarabiberle soğana ilave edin. Bütün malzemeyi iyice yoğurun. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, ıslattığınız avucunuzun içinde yuvarlayıp yassılaştırın. Margarini büyük bir tavada eritin ve köfteleri tavanın içine dizin. 3 dakika pişirip diğer tarafını çevirin. Domates salçasını 3/4 su bardağı ılık suda eritip tavaya ilave edin. Salçanın tuzunu da dikkate alarak tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 25 dakika pişirin.


Ispanaklı püre için soğanı soyup rendeleyin. Portakal kabuğunu da rendeleyin. 1 yemek kaşığı margarini bir tavada eritip soğanı koyun ve 2-3 dakika hafif pembeleştirin. Ispanağı ilave edin ve 10 dakika kısık ateşte pişirin. Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı margarini eritip unu koyun ve 3 dakika pembeleştirin. Sütü azar azar akıtarak ilave edin ve bu arada yumurta çırpma teliyle sürekli karıştırın. Sütlü karışımı ıspanağa katıp el blenderiyle püre haline getirin. Kalan margarini, tuzu, karabiberi ve portakal kabuğu rendesini katıp 2 dakika ısıtın. Ispanak püresini hazırladığınız köftenin yanına koyarak servis yapın.

Hiç yorum yok: