26 Temmuz 2007 Perşembe

Barbunya Salatası

Malzemeler :
• 250 gr 2 saat suda bekletilmiş barbunya
• 1,5 lt su
• 6 çay kaşığı zeytin yağı
• tane limonun suyu
• tane küçük soğan

• tane küçük domates
• tane iyice kaynatılmış yumurta
• 50 gr siyah zeytin

• Tuz, kırmızı biber

Hazırlanışı :
Barbunyaları, kısık ateşte yaklaşık 2 saat kaynatın. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Limon suyunu ve zeytinyağını karıştırın ve soğan ekleyin. Barbunyaları salata tabağına alın ve daha önce hazırlamış olduğumuz zeytinyağı, limon suyu karışımını barbunyaların üzerine dökün. 30 dakika dinlenmeye bırakın ve ince dilimlenmiş domates, zeytin, kaynamış yumurtaları kullanarak süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: