27 Temmuz 2007 Cuma

Tahinli Profiterol

MALZEMELER:
Ekmek İçin Malzeme:
10 gr Su
50 gr Margarin
75 gr Un
5 Yumurta
Sosun Malzemesi:
100 gr Tahin
30 gr Pekmek

HAZIRLANIŞI:
Önce profiterol hamurunu yapmak için bir kaba suyu koyun. Un, yumurta ve margarini karıştırın. Bir miktar kaynatıp ateşten alın. Bir şanti torbasıyla, yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkıp fırında 20 dakika pişirin. Pişirmiş olduğunuz profiterol hamuruna krem şantiyi torbayla sıkın. Ayrı bir kapta tahin ve pekmezi karıştırıp sos haline getirin. Koyu olursa suyla açabilirsiniz. Yaptığınız sosu profiterol hamurunun üstüne döküp servis yapınız.

Hiç yorum yok: