26 Temmuz 2007 Perşembe

Omaç

Malzemeler :
• 3 adet yufka ekmek (ufalanmış)
• 3 adet rendelenmiş domates
• 3 adet yeşilbiber (ince doğranmış)
• 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
• 3 diş kuru sarımsak (ince doğranmış)
• 1 demet maydanoz (ince doğranmış)
• 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
• 50 gr. rendelenmiş Antep veya kaşar peyniri
• 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 1 tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanışı :
Ekmek hariç bütün malzemeler karıştırılır. Ekmekler ilave edilir ve yavaş yavaş yoğurulur, iyice karıştırılıp elle şekil verilir. Servis tabağına alınıp turşu ve ayranla servis yapılır.

Hiç yorum yok: