28 Temmuz 2007 Cumartesi

Çilekli Turta

Malzemeler :
3 Adet yumurta6 kaşık toz şeker7 kaşık un125 gr. margarin1/2 limon suyu1 limon kabuğu rendesi1 paket kabartma tozu1 komposto kasesi çilek1/2 kase dövülmüş cevizKreması İçin:1 Adet yumurta6 kaşık toz şeker6 kaşık un1/2 kg. süt100 gr. margarin1 paket vanilya


Hazırlanışı :
3 yumurta ile toz şeker iyice çırpılır. Limon suyu, limon kabuğu rendesi, erimiş margarin, un ve kabartma tozu karıştırılır. Yağlanmış turta kalıbına dökülür. 180°C ısıtılmış fırında pişirilir. Krema malzemeleri yağ hariç iyice karıştırılıp, pişirilir. Ateşten alınıp, margarin ilave edilip, biraz çırpılır. Turtanın üzerine sürülür. Üzeri çilekle süslenir. Biraz dolapta dinlendirilip, servis yapılır.

Hiç yorum yok: