26 Temmuz 2007 Perşembe

Tepsi Köftesi

Malzemeler :
• Yarım kg. Dana Kıyma

• 3 adet Domates
• 1 adet Soğan
• 2 demet Maydanoz
• 4 diş Sarımsak

• 3 çorba kaşığı Sirke
• 1 çorba kaşığı Şeker
• 1 çorba kaşığı Zeytin yağ
• 4 çorba kaşığı Kaşar Rendesi
• 2 dilim Ekmek
• 1 adet Yumurta Akı

• 2 tatlı kaşığı Kekik
• Tuz ve Karabiber

Hazırlanışı :
Bir tavada ince ince doğranmış soğanları, domatesleri, dövülmüş sarımsakları, sirkeyi, toz şekeri, tuzu ve karabiberi 5 dk. kadar kaynatın. Bu karışımı kaşıkla ezin ve ikiye ayırın. Kıymayı, yumurta akını, peynir rendesini, tuzu, karabiberi, ince ince kıyılmış maydanozları ufalanmış ekmekleri, domatesli sosun yarısını karıştırıp köfte haline getirin. Fırın tepsisine irice yapmış olduğunuz köfteleri dizin. Üzerlerine yarsını ayırdığınız domatesli sosu dökün. En üst kata da rendelenmiş kaşar peynirleri serpin. Tepsi köftesini fırında 45 dk. kadar pişirip servis yapın.

Hiç yorum yok: