28 Temmuz 2007 Cumartesi

Kavunlu Pasta

MALZEMELER:
Pandispanya Malzemesi:
6 Adet yumurta
3 çay bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1/2 paket kabartma tozu
2-3 dilim sert kavun
Krema İçin:
1 poset krem şanti
2 su bardağı süt
1 kutu labne peynir veya lor peyniri

HAZIRLANIŞI:
Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Benmarı usulü toz şekerin yarısını yumurta sarılarıyla karıştırın(kaynamakta olan suyun içersine oturttuğunuz ısıya dayanıklı cam kase içinde karıştırın) Şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Şekeri eriyince suyun içersinden çıkartıp mikserle çırpın. Yumurta kaplarını ayrı bir kapta kar haline getirin ve kalan toz şekeri ekleyip karıştırın. Benmari usulü elde ettiğiniz karışıma yumurta aklarını ekleyin. Un, nisasta ve kabartma tozunu ekleyip puruzsuz bir hamur elde edinceye kadar çırpın. Yuvarlak kek kalıbını yağlayın hafif unlayın ve karışımı boşaltın. 180 de pişirin.


Krem santiyi sütle karıştırıp mikserleyin. Labne peyniri ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırın. Pandispanya pişip soğuyana kadar buzdolabında yapmış olduğunuz karışımı bekletin. Kavun dilimlerini küçük üçgenler şeklinde kesin. Soğuyan pandispanyayı kalıptan çıkarıp enine ikiye keselim. İlk pandispanyaya kremşantiyi şurup kavun dilimlerini döseyelim. 2. pandispanyayı üzerine kapatıp kalan krem şantiyle üzerini (isterseniz kenarlarınıda örtebilirsiniz) örtelim. Kalan kavun dilimleriyle pastanın üstünü süsleyelim. Buzdolabında 20 dk bekletip soğuk servis yapalım.

Hiç yorum yok: