26 Temmuz 2007 Perşembe

Kötesir

Malzemeler :
• 500 gr köftelik ince bulgur
• 1 su bardağı un
• 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

• Bir tutam tuz
Kavurmalı Sos İçin:

• 100 gr kavurma
• 2 soğan

• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ

• 1 çorba kaşığı domates salçası
• Nane, kekik, kırmızı pulbiber
Üzeri İçin:
• Sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı :
İnce bulguru tepsiye alın. Eritilmiş tereyağını ekleyin. Azar azar un ve su serperek içli köftenin dış kısmı kıvamında yoğurun. Malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak avuç içinde şekillendirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Bir tencerede su kaynatıp köfteleri haşlayın.


Kavurmalı Sos İçin; soğanları temizleyip kıyın. Kavurmayı küçük küçük doğrayın. Tereyağı ve sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salça, kavurma ve baharatı ekleyip karıştırın. Köfteleri servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Yoğurdun üzerine kavurmalı sosu ekleyip servis yapın.

Hiç yorum yok: