26 Temmuz 2007 Perşembe

Bademli Taratorlu Kalamar Tavası

Malzemeler :
• 400 ml. Soda

• 10 gr. Karbonat
• 1 çorba kaşığı Tuz (bulamaç için)
• 300 gr. Un

• 800 gr. Kalamar (1 cm`lik halkalar halinde)
• Sıvıyağ

• Bademli Tarator
• 18 dilim tost ekmeği (kenarları alınmış)

• 625 ml. Süt
• 4 diş dövülmüş Sarmısak
• 1 çorba kaşığı Tuz
• 1 çorba kaşığı beyaz biber
• 125 gr. çekilmiş Badem
• Limon

Hazırlanışı :
Sodanın içine karbonat, tuz ve unu katıp iyice karıştırın. Sodalı bulamacı serin bir yerde 1 saat dinlendirin. Bademli taratoru hazırlamak için, tost ekmeği içini süt ile iyice ezerek pütürsüz bir bulamaç haline getirin. İçine yavaş yavaş zeytinyağını ilave edip, iyice yedirin.Sarmısak, tuz, beyazbiberi de katıp karıştırın. En son olarak çekilmiş bademi ekleyip iyice karıştırarak taratoru tamamlayın. Kalamarları sodalı karışıma bulayıp, fazlalıklarını silkeleyin. Sıvıyağ ile derin yağda kızartın.Taratorla beraber servis yapın

Hiç yorum yok: