18 Temmuz 2007 Çarşamba

Reçelli Minik Kekler

Malzemeler :
• 1 su bardağı un

• Yarım su bardağı şeker
• 4 çorba kaşığı süt
• 2 adet yumurta
• 4 çorba kaşığı süt
• 4 çorba kaşığı tereyağ
• 5 çorba kaşığı Hindistan cevizi
• 1 çay bardağı çilek reçeli
• Renkli şekerler

Hazırlanışı :
Kek kalıbını hafifçe yağlayın. Tereyağını ve toz şekerini bir kapta iyice çırpın. İçine yumurtayı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.Unu ve kabartma tozunu da ekleyip hafifçe yedirerek karıştırın.Hamuru kek kalıplarına dökün.Kekleri fırında 15 dk. pişmeye bırakın.Kekler piştikten sonra kalıptan çıkartıp çilek reçeline ve sonra da hindistan cevizine bulayıp servis yapın.

Hiç yorum yok: