26 Temmuz 2007 Perşembe

Bulgurlu Köfte

Malzemeler :
• 3 yemek kaşığı margarin
• Yarım kg kıyma
• 1,5 su bardağı köftelik bulgur

• 1 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı salça
• 2 adet domates
• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• Yarım demet maydonoz

• 1,5 su bardağı et suyu
• Tuz- karabiber

Hazırlanışı : Kurusoğanı piyazlık doğrayın. Maydonozu ayıklayıp, kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Derin bir kasenin içine kıymayı, yıkanmış köftelik bulguru, kıyılmış maydonozu, tuz- karabiberi koyup, iyice yoğurunuz. Köfte harcı kıvamına gelince , harca şekil veriniz. Yayvan bir tavada 1 yemek kaşığı margarini kızdırıp, köftelere renk verdirip, renk alan köfteleri ısıya dayanıklı bir fırın kabına veya tepsiye dizin. Küçük bir tencerede kalan 2 yemek kaşığı margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanlar renk alınca salçayı ekleyip, kavurun. En son olarak içine doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın.Hazırladığınız sosu bulgurlu köfterin üzerine gezdirip, Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok: