26 Temmuz 2007 Perşembe

Bulgur Köftesi

Malzemeler :
• 250 gr. kıyma

• 2 çay bardağı ince bulgur
• 1 adet soğan
• 2-3 diş sarımsak
• 2 çorba kaşığı salça
• 2 çorba kaşığı margarin veya sıvıyağ
• Tuz, karabiber ve kimyon.

Hazırlanışı : Bulguru genişçe bir kaba koyup üzerine 2 bardak sıcak su ilave edin.Kabın kapağını kapatıp 2 saat süreyle bulgurların kabarıp şişmesini bekleyin.Kabaran bulgurun içine kıymayı,rendelenmiş soğanı,dövülmüş sarımsağı ve baharatları koyup iyice yoğurun yoğurduğunuz bu malzemeden yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekiller verin. Yağlanmış tepsiye köfteleri dizin.

Köftelerin aralarına margarin parçalarını koyun. Salçayı sulandırıp köftelerin üzerine dökün. Köfteleri orta hararetli fırında 15-20 dk. kadar pişirin.

Hiç yorum yok: