18 Temmuz 2007 Çarşamba

Portakal Marengalı Turta

Malzemeler :
• Milföy plakası 1 adet
• Pandispanya patı 1 adet
• Portakal 2 adet
Portakallı Marenga İçin:
• Yumurta beyazı 300 gr
• Toz şeker 550 gr
• Portakal suyu 200 gr
• Toz şeker 50 gr
Çikolatalı Pastacı Kreması İçin:
• Pasta kreması 400 gr
• Su (soğuk) 1000 gr
• Bitter kuvertür (eritilmiş) 200 gr

Hazırlanışı :
Portakallı MarengaPortakal suyu, toz şeker (50 g) 118°C’ye kadar kaynatılır. Daha sonra yumurta beyazı ve şeker çırpılır, portakallı şurup hazırlanan marengaya yavaş yavaş yedirilir. Hazırlanan krema soğuyuncaya kadar orta devirde çırpılır.Çikolatalı pasta kreması içinSoğuk suya, pastacı kreması ilave edilir, 3-4 dakika çırpılır, son olarak eritilmiş kuvertür eklenerek karıştırılır. Pastanın TamamlanmasıPişmiş milföy plakanın üzerine çikolatalı pastacı kreması doldurulur.

Kremanın üzerine pandispanya patı ve dilimlenmiş portakallar yerleştirilir. Pastanın tamamı portakallı marenga ile kaplanır ve pürmüz yardımıyla yakılır. Pasta dilimlenmiş portakallar ile süslenir.

Hiç yorum yok: