26 Temmuz 2007 Perşembe

Bezelye Salatası

Malzemeler :
• 2 su bardağı bezelye

• 1 adet havuç
• 2 adet sosis veya salam
• 2 diş sarımsak
• Çeyrek demet dereotu veya maydanoz
• 3 çorba kaşığı zeytinyağ
• 3 çorba kaşığı sirke
• 1 çay kaşığı hardal
• 1 adet limon suyu
• Tuz ve karabiber

Hazırlanışı :
Bezelyeleri 10 dk. kadar haşlayıp süzün. Genişçe bir kap içinde haşlanmış bezelyeleri, rendelenmiş havucu, dövülmüş sarımsağı, küçük küçük doğranmış salamları veya sosisleri karıştırıp harmanlayın. Başka bir kap içinde Zeytinyağını, limon suyunu, hardalı ve baharatları karıştırıp sos haline getirin. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerine döküp karıştırdıktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: