26 Temmuz 2007 Perşembe

Mexican Pizza

MALZEMELER:
Pizza Hamuru İçin:
• 175 gr un
• 10 gr yaş maya
• 3 kahve fincanı ılık su

• 5 gr tuz
Domates Sos İçin:
• 5 domates
• 1 adet soğan
• 2 diş sarımsak

• 60 gr domates salçası
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı

• 1 çay kaşığı kekik
Üzeri İçin:

• 100 gr rendelenmiş mozzarella peyniri
• 1 Adet tavuk göğüs eti

• 20 yeşil kokteyl zeytin
• 1 çay bardağı konserve tane mısır
• 100 gr mantar
• 1 çorba kaşığı acı sos

HAZIRLANIŞI: Bir kapta ılık su, maya, tuz ve şekeri karıştırıp 15-20 dakika bekletin. Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı suyu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekletin. Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Hamurları un serpilmiş bir zeminde merdaneyle 20 cm çapında açın.Pizza sosu için; soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika pişirin. Salçayı ilave edip 5 dakika daha pişirin üzerine kekiğide ilave ettikten sonra Pizza sosunu soğumaya bırakın. Tavuk etini haşlayıp süzün ve küp küp doğrayın.

Mantarları temizleyip ince ince doğrayın zeytinleri dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine hamurları yerleştirip üzerine mozzarella peyniri serpin. Tavuk eti, kokteyl zeytin, mısır, mantar ve acı sosu bir kapta karıştırıp pizzanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 8-10 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok: