26 Temmuz 2007 Perşembe

Panini

Malzemeler :
1 adet baget ekmeği
1 adet soğan
2 diş sarımsak
30 ml. zeytinyağı
1 büyük konserve küp domates
10 gr. maydanoz
250 gr. mozzarella peyniri
20 gr. rendelenmiş parmesan peyniri
Birkaç dilim sucuk ve birkaç zeytin
Tuz, karabiber

Hazırlanışı :
Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyun. Soğanı ince dilimleyin. Sarımsağı ezin. Bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Sarımsak ve soğanı kavurun. Domates küplerini, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. Yüksek ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Orta ateşte domatesin suyunun yarısı azalıncaya kadar yaklaşık 10 dk. pişirin. Fırını 200 derecede ısıtın. Baget ekmeğini ekmek tahtasında boyuna iki parçaya bölün.Domates sosunu dilimlere sürün.


Dilimlenmiş mozzarella peyniri ile ekmek dilimlerinin üzerini kapatın. Dilimleri sucuk,zeytin ve parmesan rendesi serpin. Peyniri eriyinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra her dilimi eşit parçalara kesin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: