26 Temmuz 2007 Perşembe

Ciabatta (İtalyan Ekmeği)

MALZEMELER:
Ön Hamur İçin:
1/8 Kahve kaşığı Kuru Maya
2 Yemek kaşığı Sıcak Su
80 Gramm Su
135 Gramm Un Hamur
1/2 Kahve kaşığı Kurumaya
2 Yemek kaşığı Sıcak Su
160 Gramm Su ( Odasıcaklığı)
1 Yemek kaşığı Zeytinyağı
270 Gramm Un
1 1/2 Kahve kaşığı Tuz

HAZIRLANIŞI: Bu Ekmeğin tadı çok güzel. Bir Ekmek Taşın üstünde pişirilmesi lazım. Ön hamur için bir küçük kap alın. Mayayı ve sıcak suyu karıştırın ve 5 dakika kenara koyun. Başka bir Kaba Unu Suyu ve hazırladığımız Maya karışımı koyarak tahta kaşık ile iyice karıştırın. Kabın üstünü kapatıp bir fazla sıcak olmayan odada 12-24 Saat bırakın.Ekmek için ertesi gün küçük bir Kaba Maya ve sıcak süt karıştırılır 5 dakika beklenir.Unu Ön hamuru Su Zeytinyağı ve süt maya karışımı bir kabta mixerlen hafif derecede karıştırılır. Herşey karıstıktan sonra orta derecede devam 3 dk. karıstırın. Ve şimdi yavaşca tuz dökülerek 4 dk.devam karıştırın. Şimdi Hamuru yağlı bir kaba koyun. Hamur o kadar yumuşakki elle yoğuramazsınız.

Kabın üstünü kapatın ve 1/2 Saat bekletin.Tepsiye Hamur kağıdının üstüne un serpin. Masanın üstüne un serpin hamuru üstüne koyun ve 2 parçaya bölün. bir Hamur bir tepsinin üstüne konur. Hamuru Dörtgen şekile getirin ve unlanmış parmak ile hamurun üstünden delikler açın. Ve bir hafif ıslak mutfak beziyle hamurun üstünü örtun. Yine bir buçuk saat bekletin. Hamuru Fırına koymadan 45 dk. önce aç. 220C. Ve 20 dk pişirin.

Hiç yorum yok: