26 Temmuz 2007 Perşembe

Meyveli Ekmek

Malzemeler :
(18 adet)
2 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı muskat (rendelenmiş)
250 gram yulaf ezmesi
1,5 su bardağı esmer şeker
250 gram vişne (kurutulmuş)
1 su bardağı kuru kayısı (doğranmış)
2 Adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı vanilya
2 Adet muz (olgun, ezilmiş)
1 çay bardağı pudra şekeri
2-3 çorba kaşığı limon suyu ya da su

Hazırlanışı :
Bir kaba un, kabartma tozu ve muskatı eleyin. Yulaf, esmer şeker, vişne ve kayısıları ilave edip karıştırın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, yağ, vanilya ve muzu mikserle çırpıp, unun ortasına döküp, iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış, unlanmış 20x10 cm. ebatlarında bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kabarana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. 10 dakika dinlendirip, ters çevirerek servis tabağına çıkartın.


Pudra şekerini 2-3 çorba kaşığı limon suyu ile karıştırarak ısıtın. Gerekirse biraz daha limon suyu ilave edin. Hazırladığınız karışımı kekin üzerine gezdirerek servis yapın. Arzu ederseniz sadece pudra şekeri serperek de servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: