26 Temmuz 2007 Perşembe

Pazar Ekmeği

Malzemeler :
14-15 parça için
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
4 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
300 ml soguk süt

Hazırlanışı : Un, tuz ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Margarini küçük parçalar şeklinde keserek hamura ekleyin, sütü de katıp mikserle karıştırarak ya da elinizle iyice yoğurarak kulak memesi kıvamında çok sert olmayan hamur oluşturun. Çok yapışkan bir hamur olursa biraz un ilave edin. Daha sonra hamuru 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Hamurdan parçalar kopararak yuvarlak ekmek şekli verin. Üzerlerine firça yardımı ile süt sürün ve bir kaç çizik atın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırınınızın içine ekmekleri pişirceğiniz zaman yarım kase su yerleştirin.

Hiç yorum yok: