26 Temmuz 2007 Perşembe

Piliçli Ekmek

Malzemeler :
4 Parça Piliç Göğüs
1 Adet Yuvarlak Ekmek veya Tost Ekmeği
1 Adet Yeşil Elma- Ufak Doğranmış
60gr. Ceviz İçi- Kıyılmış
3 Adet Yeşil Soğan-İnce Doğranmış
2 Çorba Kaşığı Maydanoz - Kıyılmış
125 gr. Mayonez Dövülmüş
Karabiber
Ispanak veya Marul Yapraklan - Sapları Ayrılmış
4 Adet Domates - Dilimlenmiş

Hazırlanışı : Dilimlediğiniz göğüs etlerini kaynayıncıya kadar suda yaklaşık 25 dakika üzeri kapalı olarak hoşlayın. Kendi suyunda soğumaya bırakın. Ekmeği, tepesinden düzgün bir şekilde keserek içini oyun.Elma, ceviz, soğan, maydanoz. mayonez ve arzuya göre karabiberi bir kapta karıştırın. Ekmeğin içine sırasıyla yeşil yaprakları, piliç iç etlerini, elmalı harcı ve domates dilimlerini yayın.

Bu işlemi ekmeğin içi dolana kadar tekrarlayın. En üste tekrar yeşil yaprakları yayıp, kapağı yerleştirdikten sonra alüminyum folyoya sararak bir gece buzdolabında tutun.Pasta dilimi halinde keserek servis yapın.

Hiç yorum yok: