26 Temmuz 2007 Perşembe

Karışık Pizza

MALZEMELER:
Hamur Malzemesi:
2 Su Bardağı Un
1 Tatli kaşığı Kuru Maya
30 gr Margarin
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba kaşığı SıvıYağ
Peynirli Malzeme:
200 gr Küp Doğranmış
Domates
Tuz, Karabiber
3 Domates
2 Çorba kaşığı Kekik
80 gr Siyah Çekirdek
Fesleğen
300 gr Kaşar Peyniri

Karidesli Malzeme:
1 Limon
200 gr Karides
300 gr Kabak
4 Çorba kaşığı Zeytinyağı
1 Yumurta
1-2 çorba kaşığı Sirke,
Tuz, Karabiber
1 Enginar (hazır ürün, konserve)
6 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
100 gr Süt Kreması

MALZEMELER: Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayikladiktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Peyniri'nin üçte birini küp, küp halinde doğrayın. Kalanı rendeleyin. Rendelenmiş peynirin yarısını, küp küp doğradığınız peynir ile karıştırın. Karidesli malzeme için limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Suyun yarısını karideslerin üzerine dökün. Kabağı ince dilimler halinde doğrayın. Yağı kızdırıp kabakları kızartın. Sirkeyi ekleyin, Enginarı ikiye veya dörde bölün. Süt kremasını yumurtayla çırpın. Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Hamurun yarısına süt kremalı karışımın üçte birini sürün.


Karides, kabak ve enginarı üzerine yerleştirin. Kalan süt kremalı karışımı üzerine dökün. Doğranmış domatesi hamurun kalan yarısına yayın. Peynirli karışımı, dilimlediğiniz domatesleri ve zeytinleri ekleyin. Baharatları serpip peyniri ilave edin. Fırını 225 dereceye ayarlayıp ısıtın. Pizzayı fırının alt bölmesinde 25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: