26 Temmuz 2007 Perşembe

Turkısh Mini Pizza

Malzemeler :
1 kg Un
375 gr Yağ(pasta ve börek yağı)
5 adet Yumurta(birini üstüne sürmek için ayırın)
225 ml Su
35 gr Maya
60 gr Şeker
30 gr Tuz
İsteğe Göre İç Malzeme:
Ketçap

Hazırlanışı : Tezgahımıza unu eleyelim ve ay kırteri gibi açalım. Yağımızı yoğurup dinlendirelim oda sıcaklığında sırasıyla unumuza malzemelerimizi koyalım. İyice yoğuralım ve 30 dak dinlendirelim. Hamurumuz dinlendikten sonra eşit parçalara bölelelim. Avucumuz hamur parçalarından alalım ve tezgahımızın üstünde dairesel hareketlerle yuvarlıyalım pürüz ve çatlak olmamasına itina gösterlim. Hamurlarımızı toplar haline getirdikten sonra 30 dakika üzeri kapalı şekilde dinlendirelim. Hamur ğarçaları dinlendiği zaman hamurların üstüne dört parmağımızla bastırıp yuvarlak ve ince daire yapalım.

Fırça yardımıyla ketçabımızı sürelim. Çimdik yardımıyla malzemelerimize saplayalım. Hamurlarımızı elimize alıp üç parmağımızı birleştirip bastırırak kenarların kıvırıp ve ahamurlarımızı açalım. Yağlanmış tepsimize dizelim. Üsalerine yumurtalarımızı sürelim. 180c fırınımızda pişirelim.

Hiç yorum yok: