26 Temmuz 2007 Perşembe

Piliç Combo Pizza

MALZEMELER:
Pizza Hamuru İçin:

• 1.5 su bardağı un
• 10 gr yaş maya
• 3 kahve fincanı ılık su
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı toz şeker

Domates Sos İçin:
• 5 adet domates
• 1 adet soğan
• 2 diş sarımsak

• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 60 gr domates salçası
Üzeri İçin:
• 100 gr mozzarella peyniri

• 100 gr tavuk gögüs eti (Fileto)
• 2 adet domates
• 1 çay bardağı konserve tane mısır

HAZIRLANIŞI: Bir kaba ılık su, maya, tuz ve şekeri karıştırıp kabarıncaya kadar 15-20 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Hazılamış olduğunuz mayalı suyu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekletin.Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya ayırın. Hamurları un serpilmiş bir zeminde merdaneyle 20 cm çapında açın. Pizza sosu için; soğan ve sarımsakları soyup ince ince doğrayın. Domatesleri yıkadıktan sonta rendeleyin. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika pişirin.

Daha sonra salçayıda ilave edip 5 dakika daha pişirin. Tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde 2 adet domatesi soyup küp küp doğrayın. 100 gr olan Mozzarella peynirini rendeleyin. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine domates sosunu bir fırçayla sürün. Mozzarella peyniri ve mısırı serpiştirin. Tavuk filetoyu dizin. Küp kesilmiş domatesleri ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 8-10 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: