26 Temmuz 2007 Perşembe

Tonbalıklı Pizza

Malzemeler :
2 paket pizza hamuru (Marketlerde bulunur)
Üst Malzeme İçin:
2 soğan
4 diş sarmısak
370 gr doğranmış domates
3 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
2 kutu ton balığı
50 gr çekirdeksiz siyah zeytin
200 gr rendelenmiş
kaşar peyniri
Birkaç yaprak taze fesleğen

Hazırlanışı : Pizza hamurlarını paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.Soğan ve sarmısağı soyun. Soğanları halka halka, sarmısağı ise küp küp doğrayın. Ton balığının suyunu süzüp parçalara ayırın. Domatesi parmesan peyniriyle karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Zeytinleri yıkayın.

Hamurları fırın tepsisine yerleştirip domatesi ikiye bölerek üzerlerine sürün. Ardından malzemeyi yayın. Üzerlerine kaşar peynirini serpin. Pizzaları fırında 20 dakika pişirin. Servis yapmadan önce fesleğen ile süsleyin.

Hiç yorum yok: