26 Temmuz 2007 Perşembe

Patatesli Etli Ekmek

Malzemeler :
1/2 kg Patates
100 gr un
3 çorba kaşığı margarin
1 yumurta
100 gr jambon yada füme et
1 adet soğan
kızarmak için yağ
Tuz

Tartar Sos İçin:
1 Adet yumurta sarısı
biraz yağ
1 adet salatalık tursusu
Kıyılmış biraz maydanoz ve dereotu
biraz krema
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı : Patatesleri soyun, bir kaç parcaya bölün ve haşlayın. Pişen patatesleri çatalla ezin, yalnız çok inceltmeyin. Patatesleri un, 2 yemek kaşığı margarin, yumurta ve biraz tuz ile karıştırarak hamuru hazırlayın. Soğan ve jambonları ufak, ufak doğrayın ve 1 yemek kaşığı margarinde soteleyin. Hazırladığınız hamuru ince, açın ve su bardağı ile yuvarlaklar çıkartın. Bir yuvarlağın içine hazırladığınız karışımdan koyun ve baska bir yuvarlak hamurla kapatın. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın ve kızgın yağda kızartın. Tarotor sos ve salata ile servis yapın.

Tartar Sosu: Yumurta sarısını tuz ile iyice çırpın, içine sızdırarak zeytin yağını dökün ve mayonez yapın.(yada hazır mayonez kullanabilirsiniz). İçine kıyılmış maydonoz dereotu, salatalık tursusu, krema, tuz ve karabiberi koyarak karıştırın.

Hiç yorum yok: