17 Temmuz 2007 Salı

Alaca Çorba

Malzemeler :
• 1 kahve fincanı mercimek,

• 1 su bardağı dövme,
• 1 kahve fincanı nohut,
• 1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
• 4 orta boy soğan,
• 1 yemek kaşığı tarhın,
• 2 yemek kaşığı tereyağı,
• 3-5 parça kırmızıbiber kuru veya taze,
• 1 yemek kaşığı domates salçası,
• Tuz, Yeterince su.

Hazırlanışı :
Nohut ile dövme bir gün önceden ıslatılır. Dövme ve nohut yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine ayrı bir tencerede pişirilmiş mercimek ilave edilir. Biraz piştikten sonra halka halka doğranmış soğanlar konur. Pişmesine yakın daha önceden haşlanmış kuru kırmızı biber eklenir içinin malzemeleri pişince ocaktan indirilir. Üzerine kızdırılmış yağda tarhın, kırmızı biber ve kara biber dökülüp servis yapılır.

Hiç yorum yok: