11 Temmuz 2007 Çarşamba

Amasya Tatlısı

Malzemeler :
• 1 adet yumurta,

• Yarım su bardağı yoğurt,
• Yarım su bardağı toz şeker,
• Alabildiği kadar un,
• Yarım paket kabarma tozu,
• 2 çorba kaşığı margarin,
• Yarım çay bardağı sıvıyağ,
• Yarım su bardağı dövülmüş ceviz.
Şerbeti İçin:
• 2,5 su bardağı toz şeker,
• 2,5 su bardağı su,
• Yarım limon suyu,
Üzeri İçin:
• 1 adet yumurta sarısı,
• Hindistan cevizi

Hazırlanışı :
Geniş bir kapta yumurtaları çırpın.Yoğurt,sıvıyağ ve erimiş margarini ekleyin.Şekeri,unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş karıştırın.Son olarak cevizi de ilave edip yoğurun.Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartıp hafifçe yassılaştırın. Yağladığınız tepsiye dizin. Hamurların üzerine çizikler yapın.Önceden orta derecede ısıtılmış fırında pişirin.Tatlı sıcakken üzerine kaynatıp ılıttığınız şerbeti dökün.

Hiç yorum yok: