4 Temmuz 2007 Çarşamba

Bademli Tart

Malzemeler :
• Eritilmiş Alba 120 gr
• Ceviz 120 gr

• Badem 120 gr
• Fındık 60 gr
• Yumurta 400 gr
• Şeker 600 gr

• Süt 30 gr
• Vanilya

Hazırlanışı :
SosCeviz, badem ve fındığın bir kısmı süsleme için ayrılır. Geri kalanlar, fırın tepsisine konularak, fırında 8-10 dakika renk alıncaya kadar pişirilir. Daha sonra pişen badem, ceviz ve fındık bıçak yardımıyla kıyılır. Başka bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır. Bu karışıma vanilya ve eritilmiş Alba eklenir ve tekrar çırpılır. Hazırlanan karışıma süt, kırılmış badem, ceviz ve fındık ilave edilerek karıştırılırTartın TamamlanmasıTart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir, hamurun fazlası alınır, üst yüzey süslemesi için saklanır.Tartın içi hazırlanan sos ile doldurulur ve 15 dakika 180 °C`de ön pişirmeye tabi tutulur.Tart hamuru ile tartın üst yüzeyine saç örgüsü deseni süslemesi yapılır ve üst yüzeye konulan cevizler ile garni tamamlanır.Kenar süslemesi yapıldıktan sonra tart tekrar fırına verilir ve 35-40 dakika 180 °C`lik fırında pişirilir. Piştikten sonra tartın üzerine pudra şekeri serpilir, malzemesi olarak kullanılabilir.

Hiç yorum yok: