9 Temmuz 2007 Pazartesi

Bademli Üzümlü Biftek

Malzemeler :
• 8 adet dana bifteği
• 2 yemek kaşığı kabukları soyulup kıyılmış badem
• 2 yemek kaşığı kuru üzüm
• 4 yemek kaşığı tereyağ

• 4 yemek kaşığı rende kaşar peyniri
• Tuz, karabiber

Hazırlanışı :
Maydanoz, badem, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Her bifteğin ortasına bu karışımdan birer kaşık koyup rulo şeklinde sarın. Açılmaması için kürdanla tutturabilir ya da iple bağlayabilirsiniz. Kızartma tavasında tereyağını eritin. Ruloları ekleyip her yanını iyice kızartın. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip 20 dakika kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: