4 Temmuz 2007 Çarşamba

Balkabağı Pastası

Malzemeler :
• Yarım kg soyulmuş balkabağı
• Yarım su bardağı toz şeker

• 1 çay bardağı pekmez
• 1 çay bardağı süt
• 1 adet hazır pasta keki

• 1 paket beyaz çikolata
• 1 su bardağı ceviz

Hazırlanışı :
Kabakları doğrayıp üzerine şeker ve 3-4 yemek kaşığı su ilave edip iyice pişirin. Piştikten sonra sıcakken blenderle püre haline getirin. Sütü ve pekmezi karıştırıp pasta kekinin her iki parçasını ıslatın. Kabak püresini her iki tarafa sürerek üzerine dövülmüş ceviz serpip üst üste kapatın.Üzerine kalan kabak püresini döküp sıvayın. Çikolatayı benmari usulü eritip, pastanın üzerine gezdirin.Yarım ceviz parçaları ile süsleyip, biraz dolapta dinlendirin. 1-2 saat sonra servise sunun.

Hiç yorum yok: