17 Temmuz 2007 Salı

Barbunya Çorbası

Malzemeler :
• 7 yemek kaşığı tarhana

• 2 adet sivri biber
• ½ demet dereotu
• ½ su bardağı barbunya fasulyesi
• 2 diş sarmısak
• 3 yemek kaşığı tereyağ
• 1 yemek kaşığı tuzot
• 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Hazırlanışı :
Barbunyayı akşamdan ıslatıp haşlayın. Süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin. Tuz katın. Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok: