11 Temmuz 2007 Çarşamba

Bildik Dolması (Malatya)

Malzemeler :
1 kğ. küçük domates -250 gr. kemikli et
300 gr. yağlı koyun kıyması
2 su bardağı pirinç 1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yağ maydanoz Tuz-karabiber

Hazırlanışı :
Küçük sert domateslerde kapak kaldırılarak içleri oyulur. Diğer tarafta; kıyma rendelenmiş soğan, pirinç, tuz, karabiber, salça oyulan domatesle­rin içleri katılarak yoğrulur. Hazırlanan hamur dolmaların içine doldurulur.Tencerenin içerisine yıkanmış kemikli et veya kemik dizilir. Üzerine dolmalar yerleştirilir. Dolmaların üzerine birer parça yağ konur, su ilâvesiyle pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Not: Kemikli et yerine kemik kul­lanılabileceği gibi, et suyu ile de pişirilebilir.

Hiç yorum yok: