26 Temmuz 2007 Perşembe

Büyük Pizza

Malzemeler :
2 Su Bardağı Un
1 Tatlı kaşığı Kuru Maya
30 gr Margarin
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba kaşığı Sıvı Yağ
1/2 Su Bardağı Domates Sosu
2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşarpeyniri
1 Adet Domates
1 Su Bardağı Suyu Süzülmüş Mısır
1 Su Bardağı İnce Kıyılmış Jambon veya Salam

Hazırlanışı :
Fırını 220 dereceye ayarlayın. Büyük bir fırın tepsisini hazırlayın. Unu ve tuzu eleyin. Margarini küp küp kesip ilave edin. Bu arada mayayı, şekerli ılık suyun içinde eritip, bir süre kabarmasını bekledikten sonra karışıma ilave edin. Yoğurarak yağı hamura yedirin. Sütü ilave edin. Gerekirse yine süt ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Tepsinin üzerinde 34 cm çapında yuvarlak olusturacak şekilde açın.


Hamurun üzerini zeytinyağıyla yağlayın. Daha sonra domates sosu sürün. Üzerine de domates dilimlerini yerleştirin. Mısır ve jambon parçalarını serpiştirerek 20-25 dakika kadar pişirin. Üçgen dilimlere ayırıp, servis yapın.

Hiç yorum yok: