11 Temmuz 2007 Çarşamba

Şehriyeli Bulgur Pilavı (Malatya)

Malzemeler :
2 su bardağı iri bulgur (pilavlık)
2 veya 3 kase su (bulgurun özelliğine göre su oranı bire iki veya bire üç kullanılır)
3 kaşık tereyağı
1 çay bardağı tel şehriye
Tuz

Hazırlanışı :
Şehriye yağla birlikte pembeleştirilir. Bulgur ilâve edilir. Kısık ateşte birkaç kez de bulgur kavrulur. Tuz atılır. Sıcak su veya etsuyu ilâve edilir. Kısık ateşte suyu çekip üzeri göz göz olunca ateşten alınır. Kapakla tencere arasına temiz bir peçete koyularak demlendirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Not: Arzu edilirse üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir.

Hiç yorum yok: