18 Temmuz 2007 Çarşamba

Havuçlu Revani

Malzemeler :
• 3 adet yumurta
• 3 çay bardağı yoğurt

• 2 çay bardağı şeker
• 5 çay bardağı un
• 3 çay bardağı irmik
• 1 çay bardağı sıvı yağ

• 1 su bardağı dövülmüş fındık
• 1 kaşık karbonat
• 1 adet havuç (rendelenmiş)

Şerbeti İçin:
• 6 çay bardağı şeker

• 3 çay bardağı su
• Yarım limon
• 1 paket vanilya

Hazırlanışı :
Şekeri ve yumurtayı karıştırıp 2 dakika kadar çırpın. Daha sonra diğer malzemeyi koyup iyice karıştırın. Havucu rendeleyip, dövülmüş fındık`a katarak karıştırın. Daha önce hazırladığınız karışıma katın. 200 derecede fırında üzeri kızarıncaya (yaklaşık 35-45 dakika) kadar pişirin. Şekerle suyu 15 dakika kaynatın, daha sonra içine limon suyu ve vanilya ilave edin. Soğumasını bekleyip sıcak haldeki tepsiye dökün. 2 saat dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: