4 Temmuz 2007 Çarşamba

Şiş Kebabı

Malzemeler :
• 1 kg. koyun yada kuzu eti
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı

• 1 orta boy soğanın suyu
• 3 adet domates
• 6-7 adet yeşil biber
• Tuz

Hazırlanışı :
Soğanı ince ince parçalara doğrayın, üzerine bir miktar tuz serpin ve 10 dakika böyle beklettikten sonra iyice sıkarak suyunu çıkarın. Bu suyu etin üzerine dökün. Aşağı yukarı 2 şer santim en ve boyunda küçük parçalara doğranmış kuzu etini bir kaba koyup üzerine zeytinyağı ile soğan suyunu ilave edin ve iyice karıştırdıktan sonra 1-2 saat kadar bir tarafa bırakın.İki saat sonra, bu etleri alarak, her bir parça eti sıkıştırmadan şişlere dizdikten sonra harlı bir ızgara ateşinde her tarafları kızarıncaya kadar yaklaşık 4-6 dakika kadar pişirin. (Bazen etler yağlıca olduklarından ateşi parlatır. O takdirde ateşe birkaç tutam tuz serpmelidir.)Etler pişince şişten sıyırmak suretiyle tabağa alın.Etlerin yanına garnitür olarak, küçük doğranmış domates ve yeşil biberleri bir şişe geçirerek ateşte biraz pişirin ve tabaktaki etlerin yanında servis yapın.

Hiç yorum yok: