5 Temmuz 2007 Perşembe

İncirli Kek

Malzemeler :
• 125 gram margarin

• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 2 buçuk su bardağı un
• 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
• 7 adet kuru incir
• 1 paket kabartma tozu

• 1 adet portakalın kabuğu
• Muskat rendesi

Hazırlanışı :
Kuru incirleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız.Derin bir kasenin içerisinde yumurtaları , şekeri ve oda sıcaklığında beklettip, yumuşattığınız yağı, krema kıvamına gelene kadar karıştırınız.Harç kıvamına gelenince içine bir süzgeç yardımı ile unu ve kabartma tozunu eleyerek karıştırınız.En son olarak içine doğranmış kuru incirleri , portakal kabuğu rendesi , iri çekilmiş fındığı ve muskat rendesini ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırınız.Sıvı margarin ile yağladığınız kek kalıbına harcı döküp, Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişiriniz.Kek piştikten sonra kalıbında en az 10 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirip, servis ediniz.

Hiç yorum yok: