5 Temmuz 2007 Perşembe

Kabaklı Kek

Malzemeler :
• 4 adet yumurta

• 2 su bardağı kabak rendesi
• 2 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı dövülmüş ceviz
• 125 gr margarin

• 1 paket kabartma tozu
• 2,5 su bardağı un
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 paket sütsüz çikolata

Hazırlanışı :
Yumurtaları şekerle çırpın. Eritilmşi soğutulmuş margarin, ceviz, tarçın ve kabak rendesini ilave edin. Unu eleyip kabartma tozu ile karışıma ilave edin.Yağlanmış kek kalıbına dökün. 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritip fırından çıkan kekin üzerine gezdirin. Soğuyunca servise sunun.

Hiç yorum yok: