11 Temmuz 2007 Çarşamba

Kabuk Aşı (Malatya)

Malzemeler :
1 kg. yağsız kemikli et
1 çay bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
1 kg. aşı gün kurusu (kabuk)
1 avuç şeker
3 kaşık tereyağı
2 kaşık salça Tuz - karabiber

Hazırlanışı :
Kemikli et yıkanır bir tencerede ateşe konur kendi bıraktığı suyu çekince yağ ilave edilerek et kızartılır, salça ve suyu konur. Kaynamaya başlayınca nohut ilave edilerek kısık ateşte et pişirilir. Diğer tarafta kabuklar ayıklanır, yıkanır, pişen ete ilave edilir. 1 tatlı kaşığı tuz ve bir avuç şeker konur. Kabuklarda pişince ateşten alınır, servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
Not: Yemeğin su oranı zeytinyağlı yemeklerde olduğu gibidir. (1 yemek 1 /2 su oranı)

Hiç yorum yok: