9 Temmuz 2007 Pazartesi

Kahveli Dondurma

Malzemeler :
Yarım su bardağı çekirdek kahve

3 Su bardağı krema

250 gr eritmelik çikolata

1 Su bardağı toz şeker

6 Adet yumurta sarısı

1 Su bardağı süt

Hazırlanışı :
Bir tencerede çekirdek kahveleri ve kremayı karıştırın. Orta ateşte karışımı kaynama noktasma gelene dek tutun. Çikolatayı ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. 1 dakika bekleyin ve karıştırın. Şeker ve yumurta sarılarını büyük bir kaba alın. Yumuşak ve koyu bir kıvam alana dek çırpın. Sütle karıştırın. Azar azar kahveli karışımı ekleyin. Yumuşak bir kıvam alana dek karıştırın. Çekirdek kahveleri iyice tadını verdikten sonra küçük bir kaşıkla çıkartın. Kahve-krema karışımını tencereye alın.Kısık ateşte karışım koyulanşıp, kaşıkta takalır kıvıma gelene dek karıştırın. ; Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Karışımı çukur bir karışıma doldurun. Buzluğa yerleştirin. Katıl aştığında buzluktan çıkarıp, mikserle 5 dakika çırpın. Kabın üzerini streç filmle kapatın. Tekrar buzluğa yerleştirip, karışım katılaş-tığında buzluktan çıkarın. Mikserle 10 dakika çırpın. Üzerini streç filmle kapatın. Kabı tekrar buzluğa yerleştirin. Buzlukta donana dek bekletin. Buzlukta soğutulmuş dondurma kasesinde veya kuplarda servis yapın.

Hiç yorum yok: