11 Temmuz 2007 Çarşamba

Kayısı Marmeladı

Malzemeler :
1,5 kg kayısı
1 kg şeker
1 adet limon

Hazırlanışı :
Kayısıları bir büyük kasenin yada tencerenin içine alın, üzerine başka bir yerde kaynattığınız suyu boşaltın.Kayısıları su içinde biraz beklettikten sonra,kolayca kabuklarını soyabilirsiniz.Kayısıların kabukları soyun, çekirdekleri çıkarıp ikiye bolun ve küçük küpler şeklinde doğrayın.Bir tencerenin içine koyun ve üzerine şekeri boşaltın,karıştırın.Bu şekilde kayısıları bir gece dinlendirin.Daha sonraki gun, kayısıları karıştırın ve kaynatın.Üzerinde olan kopükleri atın.Kıvamı gelmesine yakın 1 adet limon suyunu tencereye ekleyip bir taşım kaynatın. Kullanacağınız cam kavanozları sıcak su ile yıkayıp,sularının akmasını sağlayın.5 dakika kadar sonra sıcak marmeladı kavanozlara boşaltın.Kapaklarını kapatın ve baş asağı biraz soğumaları için çevirin.10 dakika kadar sonra kavonozları düzeltip serin ve karanlık yerde saklayın.

Hiç yorum yok: