5 Temmuz 2007 Perşembe

Meyveli Kek

Malzemeler :
• 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
• 125 gr + 30 g (2 Çorba k.) Sana yağ
• 3 yumurtarta
• 150 gr (1 1/4 su bardağı) elenmiş un

• 1 çay k. kabartma tozu
• 125 gr karışık meyve ve meyve kabuğu şekerlemesi
• 75 gr kuru üzüm (yıkanıp, kurutulmuş)

• 50 gr badem
• 1 tutam yenibahar

• 1 tutam tarçın
• 1 tutam dövülmüş karanfil
• 1 tutam hindistan cevizi rendesi

• 50 gr kayısı marmelatı (süsleme için, isteğe bağlı)
• 350 gr (5 çorba k.) pudra şekeri (süsleme için, isteğe bağlı)

Hazırlanışı :
Önce fırınınızı, 165-170 °C`ye getirip, ısıtın. Kekin hamurunu hazırlayın. Margarini kalan 2 çorba kaşığını eritip, kek kalıbını eritilmiş Sana ile yağlayın. Kuru meyve ve doğranmış meyve şekerlemelerini baharatla birlikte hamura ilave edip, karıştırın. Meyveli kek hamurunu yağlanmış kalıba boşaltıp, kalıbı önceden ısıtılmış firına sürün. Fırının orta katında 30 dakika pişirin. Kalıbı fırından alıp üzerine alüminyum folyo ya da yağlı kağıt örtün. Tekrar fırına sürüp 30 dakika daha pişirin.


Bu sürenin sonunda kek iyice kabarıp, içine batırılan bir şiş temiz ve kuru olarak çıkınca keki fırından alın. Kendi kalıbı içinde 15 dakika dinlenmeye bırakın. Sonra kalıbı altüst ederek keki bir tel ızgara üzerine çıkartın ve burada soğumaya bırakın. Kayısı marmelatını ince bir tel süzgeçten süzüp, bir firçayla kekin üzerine sürün. Ya da dilerseniz, pudra şekerini ince tel süzgeçten eleyerek kekin üzerine serpiştirin. İyice soğuduktan sonra tercihen 12 saat sonra, keki dilimleyip soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: