11 Temmuz 2007 Çarşamba

Mıgla (Malatya)

Malzemeler :
1 kg. yeşil fasulye
2 baş soğan
3 yumurta
3 kaşık tereyağı
Tuz-karabiber

Hazırlanışı :
Fasulyeler ayıklanır, yıkanır, bir parmak kalınlıkta doğranır. Bir tencerede üzeri geçecek kadar suyla ateşe konarak haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür.Diğer tarafta soğanlar küp şeklinde doğranır, yağla birlikte pembeleştirilir, içerisine yumurtalar kırılır, akları katılaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Süzülen haşlanmış fasulyeler ilâve edilerek karıştırılır, tuz karabiber serpilir, servis tabağına alınır, sıcak olarak servis yapılır.
Not: Kış için kurutulmuş olan yeşil fasulye­den de yapılabilir. 1. Pazıdan da (pancar yaprağı) aynı yiyecek hazırlanabilir.

Hiç yorum yok: