5 Temmuz 2007 Perşembe

Parfeli Rokoko

Malzemeler :
• Krem Şanti 1400 gr
• Toz şeker 150 gr

• Yumurta 400 gr
• Pandispanya patı (turta çemberinin alt ve üstü için ince kesilmiş) 2 adet
• Pat şeklinde hazırlanmış mereng-beze 1 adet
• İstenilen miktarda ılık bitter kuvertür.
Not: Çeşitler isteğe bağlı olarak değişebilir. Meyveli, karamelalı, nane likörlü, fıstıklı, mokkalı vs. yapılabilir.

Hazırlanışı :
Yumurtalar ve toz şeker mikser kazanına konulur. Hafif ateşte kaynayan su içersine oturtularak 2-3 dakika ısıtılıp el ile çırpılır. Daha sonra kazan miksere takılarak 3 dakika yumurta ve şeker kabartılır. Karışım balon bir tencereye boşaltılır, içerisine önceden hazırlanan çırpılmış krem şanti ilave edilir ve tel ile karıştırılarak parfe hazırlanır.Altında sac bulunan turta çemberinin tabanına ince kesilmiş bir pandispanya patı yerleştirilir. Hazırlanan parfe çemberin yarısına kadar doldurulur. Üzerine hazır beze pat döşenir.Kalan parfeye istenilen miktarda ılık bitter kuvertür yedirilerek karıştırılır ve çemberin tamamı bu karışımla doldurulup yine ince kesilmiş pandispanya patı ile kapatılır.Hazırlanmış olan rokoko derin dondurucuda -10/-15°C’de dondurulur. İyice donduktan sonra çemberden çıkartılır. Tamamen kaplanacak şekilde çırpılmış krem şanti ile sıvanarak istenilen dekor yapılır ve -14°C’de muhafaza edilir.

Hiç yorum yok: