5 Temmuz 2007 Perşembe

Peynirli Kek

Malzemeler :
• Un 1000 gr
• Margarin 600 gr

• Pudra şekeri 300 gr
• Yumurta beyazı 2 adet
• Vanilya
İç Dolgu Malzemesi:
• Labne peynir veya süzme yoğurt 500 gr

• Pudra şekeri 200 gr
• Pandispanya 750 gr
• Su 250 gr
• Pati (sıvı şanti) 200 gr

• Kuru üzüm 100 gr
• Limon kabuğu rendesi 1 adet

Hazırlanışı :
Hamur malzemelerinin tümü elle veya makine yardımıyla yoğrulur. 30 dakika dolapta dinlendirilir. Daha sonra tezgahta merdane yardımıyla 1/2 cm kalınlığında açılır. İstenilen ebatta çember boyunda kesilerek çember tepsiye oturtulur ve aynı hamurdan 2 cm kalınlığında şerit kesilerek çember içine kenar yapılır.Dolguİç dolgu malzemelerinin tümü mikserde 7 dakika çırpılır. Hazırlanan krema çemberin içine doldurulur. 170°C’lik fırında 30-40 dakika pişirilir. Daha sonra üzerine pudra şekeri serpilerek süslemesi yapılır.

Hiç yorum yok: