5 Temmuz 2007 Perşembe

Portakallı Kek

Malzemeler :
• 4 Adet yumurta
• 1 su bardagi toz şeker
• 1 su bardagi un (iki kez elenmis)
• Yarım paket kabartma tozu
• 2 kahve fincani portakal suyu
• 1 kg krem santi
• 1 su bardagi süt
• Hindistan cevizi

Hazırlanışı :
Yumurtalari seker ile birlikte bembeyaz ve köpük köpük olana dek çirpalim. Elenmis una kabartma tozunu karistirip, ilave edelim. Mikserin düsük ayari ile karistiralim. Pasta kalibini hafifçe yaglayalim. Seker ve un serpistirelim. Hamuru kaliba bosaltalim. 170 derece firinda pisirelim. Pastamiz pisince kalibinda sogutalim. Ters çevirerek kalibindan çikaralim. 1 kahve fincani portakal suyunu seker ile karistiralim. Sekerli portakal suyunu pastanin üzerine dökelim. 1 paket krem santiyi 1 su bardagi süt ile çirparak koyulastiralim. Portakalli pastanin üzerini ve yanlarini krema ile sivayalim. Hindistan cevizi ile süsleyip, servis yapalim.

Hiç yorum yok: