4 Temmuz 2007 Çarşamba

Terbiyeli Kebap

Malzemeler :
• 1,5 kg. Kuzu Kol veya But
• /2 su bardağı un

• 4/3 su bardağı Yoğurt
• 4,5 bardak su
• 1,5 çorba kaşığı salça

• 1 adet soğan
• 1 su bardağı Kaşar
• Tuz, karabiber
• Kırmızı toz biber

Hazırlanışı :
Geniş bir tencerede eti yeteri kadar su ve tuz koyarak kaynatın. Başka bir kapta unu, yoğurdu ve salçayı karıştırın. Kaynamakta olan suya azar azar ekleyin. Kabuklarını soyduğunuz soğanı da bütün olarak tencereye atın. Et pişince bu sosu süzgeçten geçirin ve soğanı, karışımın içinden çıkarın. Pişen eti bir fırın tepsisine koyun. Süzdüğünüz sosu etin üzerine dökün. Tepsiyi önceden ısıttığınız fırına yerleştirin. Etin üzeri kızarınca kaşar peyniri rendesi serpip peynir eriyene dek bir süre daha pişirin.

Hiç yorum yok: