4 Temmuz 2007 Çarşamba

Tiramisu

Malzemeler :
• 1 adet ikili hazır pasta kek`i
• 2 adet yumurta sarısı
• 4 çorba kaşığı un
• 4 çorba kaşığı toz şeker
• 2,5 su bardağı süt
• 1 kutu labne peyniri
• 1 su bardağı nescafe
• 2 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı :
Yumurta sarısı, un ve şekeri karıştırın. Sütü azar azar karıştırarak bu karışıma ilave edin. Mikserle pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar çırpın. Ağır ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Hazırladığınız muhallebi soğuduktan sonra labne peynirini ilave edip mikserle 10 dakika kadar çırpın. Bol şekerli sıcak nescafe hazırlayın.Kekin birinci katını nescafe`nin yarısı ile iyice ıslatın. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün.

Üzerine kekin ikinici yarısını kapatıp, geri kalan nescafe ile ıslatın.Kalan kremayı kekin üzerine sürdükten sonra kakaoyu hazırladığımız tiramisu`nun tamamını kapayacak şekilde ince gözenekli bir tel süzgeç yardımı ile serpin. Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: